Öt kérdéssel fel lehet rúgni Orbán évértékelőjét és "családvédelmi" programját.

17re.png

Ezt az öt kérdést senki sem teszi fel se az ellenzékből, se a társadalomból:

Lehet nekem sem kéne!

 

Az öt kérdés

1. Ha mindenki vállal négy gyereket, és emiatt adómentes, akkor ki fizet adót?

2. Ha mindenkinek van négy gyereke és vesz egy autót a piaci ár ötödéért, ki fizeti ki a fennmaradó négyötödöt, ha mindenki adómentes, azaz nincs közpénz?

3. Ha mindenkinek van négy gyereke és emiatt adómentes, ki fizeti nagyi és papi nyugdíját? 

4. Ha mindenkinek van négy gyereke és emiatt nem fizet adót, akkor miként és hol fog tanulni a négy gyerek (ami számszerűen bejelentett négymillió dolgozót véve alapul NYOLCMILLIÓ GYEREK pár év alatt!) hiszen most sincs elég tanár, elég iskola, elég óvoda elég bölcsőde, elég tanár, de mert senki sem fizet adót, nem lesz miből kifizetni ezek felépítését. Amúgy ha nem fizet senki adót, akkor miből lesz fizetve a dadus, az óvónéni és a tanár, akikből kéne KÉTSZÁZEZER, ennyi gyerekhez? 

5. Ha mindenki adómentes, ki fizeti a jelenlegi 840.000 (orvos, nővér, tűzoltó, rendőr, tanár, katona, dadus, stb.) és az új 200.000 főnyi közalkalmazottat?

 

Tudod mi a durva? 

Ha a fenti felsorolásban a "mindenkit" kicseréled az emberek felére, akkor is jó a kérdés, mert ha apu dolgozik, de anyu nem, akkor apu adómentes. Azaz nem fizet senki adót - se apu, se anyu. Azaz mind az öt kérdés fennáll!

Ha a "mindenkit" kicseréled az emberek negyedére, akkor is jó a kérdés, mert ha dolgozik anyu, dolgozik apu, akkor mondjuk anyu nem fizet adót, de kiderül, hogy apu adójából kell fizetni mindent! A nagyit és papit is, meg az egymillió-negyvenezer közalkalmazottat és az új bölcsit, ovit, iskolát is! Azaz áll a 2-3-4-5 kérdés. 

Ha a mindenkit kicseréled az emberek nyolcadára, akkor megkapod azt a rendszert amiben vagyunk! Azaz aki egyedül álló, gyermektelen, esetleg gyermektelen pár, annak kell fizetnie nagyit, papit, a négygyermekes anyut, az iskola, ovi, bölcsi (stadion) építését és a négygyermekes család kocsijának négyötödét, meg amit az idióta Orbán még kitalál és a retardált fideszmajmok elhisznek! De l

 

De van ami még durvább!

1. Azért kell sok gyereknek születnie, hogy 20 év múlva lehessen fizetni a nyugdíjakat. 

2. A gyerekek születésének oka az, hogy adóalanyokká váljanak, azaz az adójukkal fizessék a szüleik nyugdíját.

3. A jelenben meghitelezi az állam a jövőben születendő gyermekeket, azaz a gyerek egy hiteltranzakció fedezete.

4. Aki manapság gyereket vállal azért, mert Orbán ígér neki valamit, az fedezetnek adja a gyerekét.

5. A hitelt nem Orbán adja, hanem a bankok, a fedezet alapja a gyerek, amire Orbán állampapírt bocsát ki, amit a bankok kérnek azért a pénzért cserébe, amit az adófizetők helyett adnak Orbán terveire!

 

Tudom! Libsibolsi vagyok, meg soros ügynök! 

Shepherd


 

A bejegyzés trackback címe:

https://shepherdszerint.blog.hu/api/trackback/id/tr3814620080

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

belevauvau 2019.02.11. 15:24:52

Sokszor megkérdezem ismerőseimet, ha ilyen ütemben fogy a magyar munkavállaló, akkor akár 10 éven belül összeomolhat a nyugdíjrendszer a befizetések elmaradása miatt.
Talán mégis csak át kelle gondolni nagy számú bevándorló letelepítését.

myrath 2019.02.11. 18:11:19

Ha felveszi a 40 alatti hölgy a 10 milliós bármirehitelt, bevállal 3 gyereket és felvesz 10 millió CSOK-ot, de nem jön össze a 3 gyerkőc, akkor mi lesz? Nemrég volt egy hitelválság, családok roppantak meg a hitelek alatt. Ebből okulva, most teletömjük a fiatalokat hitellel? Háááát!(?)

civil huszár 2019.02.11. 18:11:30

Én is libsibolsi vagyok, és Soros ügynök. :-)

Csaba697 2019.02.12. 07:15:10

Amennyiben a lipsibolsi soros ügynök,egyenlő a gondolkodó emberrel,akkor én is az akarok lenni!

Melcatorprime 2019.02.12. 07:15:27

Hol is kezdjem. Miért támogatjátok Orbán Viktort? Ezekkel a cikkekkel elemi szinten járatjátok le az ellenzéket. Már a kép. Spongya bob. Komolyan? Egy generációnyi gyermek szellemi renyheségéért felelős figura? Jól mutatja mit gondoltok az emberekről. De azt gondolni hogy az SZJA tartja fent a magyar gazdaságot az már csak hab a tortán. Még a 90éves nagymamám is tudja hogy hol és hogyan történnek a levonások. Ha mást sem kellene fizetni csak szja-t akkor rohadt boldog emberekkel lenne tele ez az ország. Szóval gratulálok. Írd át a címet: Értelmetlen fröcsögések amivel lejáratjuk az ellenzéket. Gratulálok. Ja nem! És én aki tényleg szeretne kormány váltást elgondolkodok. Bosszús mikor tűnik el a dikátorholdudvaraazellenzék sorai közül?

Demokra Tamás 2019.02.12. 07:15:38

@civil huszár: Akkor te most a jobbikos képviselőkkel is cimbizel, akik zsidót listáznának, zsidót és cigányt vertek?

Demokra Tamás 2019.02.12. 07:15:50

@myrath: Nem is szabad támogatni őket, tüntessünk inkább, meg O1G-zünk, aztán, majd csak lesz valami. Legfeljebb megint bejelentjük, hogy elkúrtuk, nem kicsit, nagyon... Majd koldulunk megint az IMF-nél, ahogy az 2010 előtt volt szokás.

Demokra Tamás 2019.02.12. 07:16:11

@belevauvau: valóban, a nagyszámú betelepített agysebész és mérnök hirtelen megtanul magyar nyelven, és nekiáll verejtékes munkával megtermelni a nyugdíjad, mert ők ilyen jófejek és otthon is ezt látták és így is cselekedtek

Sir Galahad 2019.02.12. 07:16:17

A szerző elfelejti, hogy az államnak nem csak a személyi jövedelemadóból van bevétele. Ha sok gyerek van, nagyobb a fogyasztás és pl. az áfabevétel, és a nyugdíjakat sem szja-ból, hanem járulékokból fedezik.

Végig kellett volna ezt jobban gondolni.

Go-Yo 2019.02.12. 07:16:24

Nem kötekedésként de:
1. Nem csak személyi jövedelemadóból van adóbevétel, vagyis nem csak abból van az államnak pénze.

2. A Nagyvezír csak a nőknek igért szja mentességet. Ergo aki nem nő, és nincs 4 gyereke, az ugyanúgy továbbra is fizet.

Nancsibacsi 2019.02.12. 07:16:31

@myrath: A 3 gyerekért járó "ingyen" 10 milliót nem kell visszafizetni, ha orvosi okok miatt hiúsul meg a 3 gyerek.
A hitelt nyilván vissza kell fizetni. A diff annyi, hogy piaci alapon pályakezdőként nemigen kapnál 10 millió szabadfelhasználású hitelt 20 évre, de ha kapnál is, akkor valószínűleg kb 30-at kellene visszafizetned. Itt meg kb 12-t. A CSOK-os hitel se KÖTELEZŐ, hanem LEHETŐSÉG - akinek nem tetszik, nem veszi fel, és kész.
Az elmúlt "hitelválság" során piaci kamatozású, CHF hitelek dőltek be. Ezek meg Ft alapú, támogatott kamatú hitelek. Tudod: Geronazzo Mária meg Osváth Andrea is nő :-)

Nancsibacsi 2019.02.12. 07:16:36

@belevauvau: És ők vajon mit dolgoznának?
Aki itt akar dolgozni, az most is kap vízumot, és le tud telepedni. Annyi a követelmény, hogy legyen munkahely, aki őt várja.

Meistrovich 2019.02.12. 07:16:39

Ez az egész egy lehetőség, arra kérlek te semmilyen körülmények közt ne élj ezzel..
Igy nem lehet azt mondani, hogy azert nincs gyerekem, mert anyagilag nem tehetem meg. Mindenki annyit vállal amennyit fizikalilag bír vagy amennyit szeretne.. ennyi az egész.
Nálam es nalad is +ellenzéknél is egy pöppet tehetsegesebb közgazdászok számoltak ezt ki.. Amit amúgy egy idő utan ha mar olyan sokan leszünk (ami ilyen korulmenyek kozt sem veszelyeztet) szimplan visszavonjak majd.
Te kedves blogiro meg nem libsibolsi vagy hanem csak szimplan egy büdös gyökér aki semmi jónak nem tud örülni.

Juhász Zoli civil 2019.02.12. 07:18:30

@Melcatorprime: ezt senki sem számolta ki. Ezt blöffölik. A fenti egyszerű minta mutatja, hogy miért blöff. Ez szimpla matek!

Amúgy a jelzett adókiesés a GDP 8, az ország költségvetésének 16, a nyugdíjalap 70%-a

Juhász Zoli civil 2019.02.12. 07:19:25

@Sir Galahad: a jelzett adókiesés a GDP 8, az ország költségvetésének 16, a nyugdíjalap 70%-a.

ennyit erről

Juhász Zoli civil 2019.02.12. 07:20:25

@Demokra Tamás: 1 millió magyar megtette ugyan ezt, és még vagy 10 millió egyéb náció is... Csak mert neked nem megy másoknak sikerül!

paisano 2019.02.12. 21:47:31

három válasz az öt kérdésre:
1. az adómentesség csak az anyákra vonatkozik, tehát max a társadalom fele tudná igénybe venni...
2. nem csak az szja-ból van adóbevétele az államnak, ott van pl az áfa...
3. a nyugdíjat nem az adóból, hanem a nyugdíjjárulékból fizetik, mint a neve is mutatja...

ezek elemi ismeretek szerintem... van még kérdés?

vincent66 2019.02.12. 21:47:36

Az szja mentesség csak a nőkre vonatkozik. A gépkocsi vásárlási kedvezmény pedig max. 2, 5 millió Ft, de nem lehet több, mint a gépkocsi árának a fele.

Sulcz Gábor 2019.02.12. 21:47:41

"Ha mindenkinek van négy gyereke és emiatt adómentes, ki fizeti nagyi és papi nyugdíját?"
Hát a nagyi meg papi befizette már korábban a többszörösét, mint amit megkapnak. Csak számolni kell kicsit.

keresztesvitéz 2019.02.12. 21:47:42

Talán várjuk meg a tényeket tisztelt Shepherd. A spekuláció nem a valóságot jelenti. Sajnos a szösszenete szín tiszta agymenés.

HitetLAN 2019.02.12. 21:47:46

Orbán olyan hitelfeltételeket ad kegyként, amik sok más országban eleve mindenkinek rendelkezésre állnak. Ezen felül ad "ajándékot" is, vagy inkább megveszi a gyerekedet. Ezért azt várja,hogy kezet csókoljunk és MINDENT (uszítás, migráncsozás, Várba költözés, offshore-ba folyatott letelepedési kötvényhaszon, paranoid mikromenedzsment módszerek az országvezetésben, stb.) elnézzünk neki. A keresztapa kegyet gyakorol.

Mindeközben nekem is van három gyermekem, csak épp elváltam. Nem hagytam őket magukra semmilyen szempontból, mégsem kapok semmi kedvezményt, pedig derék három gyerek, hála Istennek. Én nem kaptam normális hitelt, pláne nem gyerekre, még ilyenek nem léteztek. Örülhetnék, hogy a fiatalabbak kapnak, csak hát azt reméltem, hogy az ország magától eléri majd harminc év alatt, hogy normális munkából élő emberek merhetnek gyermeket vállalni. A saját jövedelmükből és nem kegyből. És nem úgy, hogy a végeérhetetlen célzott kedvezmények sora gyakorlatilag szakadást okoz a társadalomban, mert lassan kibuknak a népek, hogy minden jár a sokgyerekeseknek, a többiek meg fizethetnek.

Amúgy nem pusztán SZJA-alapú az államháztartásunk, tehát a cikk kérdései csak irányadóak, nem mondhatók pontosnak, szakmainak. De legalább rámutatnak a lényegre.

fecofero 2019.02.12. 21:47:50

Ezek bizony ügyrendi kérdések !
Majd az unokáink megoldják . Talán !

Juhász Zoli civil 2019.02.12. 21:51:00

@paisano:

1. akkor igazat írtam.
2. A GDP 8, vagy az éves költségvetés 16, vagy a nyugdíjalap 70%-a amit az SZJA képes állni. 5% hiány államcsőd!
3. Adók nélkül nincs közpénz, azaz nincs nyugdíj.

Juhász Zoli civil 2019.02.12. 21:51:45

@vincent66:
Ha csak nőkre, akkor igaz amit írtam.
Ha kocsira költik, akkor ki fizeti? Megint igazat írtam!

Juhász Zoli civil 2019.02.12. 21:52:54

@keresztesvitéz: Javaslom megtekinteni Orbán köztévés agymenését. Ez az ott elhangzottakra való tényszerű kérdéseket feszegető cikk!

Első avagy Egetverő Arrogancia 2019.02.25. 17:11:38

@Sulcz Gábor: ébredj már fel. Azt a kormány régen eltapsolta....

Első avagy Egetverő Arrogancia 2019.02.25. 17:11:48

@Meistrovich: ha közgazdászok számolták volna ki, akkor nem lenne ez a tenyészprogram. Én csak egy szimpla mérnök vagyok, de azért látom, hogy ez csak a felsőbb osztályoknak opció, a csórók, szegények, nincstelenek, nyomorban élők, utcán tengődők ebből mi a lóf@szt fognak élvezni???
Szerinted az oké, hogy a magyar fiatal több milliós, akár több tizmilliós hitelellel indítsa a családalapítást, a szomszédos országokban magukat magyarnak vallók, akik nem beszélnek magyarul, akik egy árva fillért nem raktak bele a magyar költségvetésbe, azok meg vissza nem térítendő milliós támogatásokat kapnak.
Ez egy TENYÉSZPROGRAM, semmi más. A nőknek elleni kell a sok gyereket, hogy legyen aki kifizesse azt az államadósságot, amit ez a törpesztálin felhalmozott és folyamatosan halmoz napról-napra.
Lassan kiürül az ország, és ezek a korrupt tolvajok is letipliznek, ha elfogy az uniós pénz....

keresztesvitéz 2019.02.25. 17:12:02

@by Shepherd: Ez nem egy tényszerű cikk, hanem fantáziálás. Mi lenne ekkor, mi lenne akkor? Hol itt a tény? A tény az, hogy jelentős családtámogatást kapnak azok, akik nem spekulálnak, hanem bátran vállalnak!

DFK 2019.02.28. 20:49:04

Szerintem a poszter is tudja, hogy butaságokat írt. Na ez a gáz.

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása