Adott egy dollármilliárdos Fidesz, meg egy satnya balfékekből álló ellenzék!

independence-march-2637115_1280-.jpg
Totális a Fidesz fölénye!
Ráadást pénzügyileg engedtük megszületni a VILÁG egyik legerősebb szuper-pártját, a dollármilliárdokkal rendelkező Fideszt.

Szembe kell nézni a szigorú ténnyel: - A jelenlegi ellenzéknek annyi esélye van a Fideszt legyőzni az EP választáson, mint hóembernek az atomrobbanással szemben.
Sőt!
Jelenleg már megkockáztatom, hogy az önkormányzati választásokat is lejátszottnak tekinthetjük és lesz itt hárommillió olyan magyar ember, akinek kevesebb joga lesz, mint egy erdélyi, vagy felvidéki "magyarnak". Földönfutók leszünk a saját országunkban olyasféleképp, mint a zsidók voltak a náci Németországban! Kisebbség, csekély joggal, pellengéren táncolva, mondvacsinált vádakkal megkülönböztetve! Mostantól a liberális, vagy szociális gondolkodás üldözendő lesz, hacsak nem felel meg a nemzeti propaganda alapvetéseinek. (Támogatni kell a nők szülőgéppé nyomorítását, a bankrácia terjedését, az adósságállomány növelését, a stadion és látványberuházások harsogó hazugságait, az orosz hatalmi befolyás növelését Európában, stb.)

Sajnálatos de tény: Az ellenzéki összefogás olyan kártyavár ami gyakorlatilag naponta omlik össze a legpitiánerebb kihívások kapcsán is és már most látható, hogy az egységes ellenzéki stratégia látszata és a külön-utas párttaktika biznisz-képviselői játékának, nem csak a magyar választók, de bizony az Európa Parlament is a vesztese lehet. A magyar ellenzék impotenciája elpusztította a társadalmi optimizmust és mára a választásra jogosultak nagy hányada már nem kíváncsi a képmutató, ugyanakkor a valós szakmai, politikai, értékvetési koalícióra képtelen ellenzékre! (Én sem!) 

Most, ezekben az órákban születik meg a Fidesz Európa Parlamenti magja. Az a mérgezett rákos sejt, ami meglovagolva az európai gyűlölethullámot és félelmeket olyan totális agressziót szülhet, amire nem volt példa nyolcvanhat éve. 1933 óta! És ennek közvetlen oka a JELENLEGI ellenzék! Aki ebben nem hisz nyugodtan lapozza fel a történelemkönyveket döbbenetes azonosságokat fog látni! Annak idején se hitte el senki, hogy egy festőcske leigázza Európát. 

Amikor hallgatom az ellenzéki "vezetőket" és látom a megtestesült valóságot, akkor pontosan tudom, hogy teljesen reménytelen azt képzelni, hogy az EP választásokon bármilyen esélye is van azoknak, akik hozzám hasonlóan még táplálnak némi - bár be kell valljam magamnak teljesen alaptalan - reményt! Az ellenzék nem fogja megakadályozni a Fidesz totális győzelmét és most állunk bele egy olyan tragikus pofonba, ami alapjaiban rengetheti meg Európa egységét. Azt képzelni, hogy egy rakat majom, akik a Tv székházban és előtt bohóckodva eljátsszák a nemzet megmentését, de közben képtelenek az EP választások előtti két hónappal konszenzusra jutni, hogy érdemben megvédjenek hárommillió embert, rosszabb, mintha nem lenne ellenzék! Ez a hit és remény durva elrablása!

Persze most sokan azt fogják mondani, hogy túl nagy erőt tulajdonítok Orbán Viktornak és a Fidesz szekerét tolom! Erre azt válaszolom, hogy nekem már nem kell tolnom, megtolta azt a társadalom nemtörődömsége és felelőtlensége! Senki sem akar szembenézni azzal a nyomorult ténnyel, hogy a mai európai politikában a szélsőségesen soviniszta jobboldalon vannak csak szilárd és egységes erődök. A demokrácia alapvetései miatt minden középutas konzervatív és/vagy liberális érdekszféra "puhább" összefogásra épít! Mind a francia, mind a német jobb-szél erős, masszív egységet alkot, amit most a Fidesz hárommillió emberre támaszkodó illiberális szoft-fasizmusa fog kiegészíteni és egységes xenofób ideológiával összefogni! Ebben az új ideológiában tagadni fogják Európa multikulturális alapjait épp úgy, mint a civilizáció egyik alapvetésének tartott alapvető emberi jogok chartáját. És ez nem jövő idő! Ez megy az EP vitáiban KÉT ÉVE amit egy magyar sem akar tudomásul venni, de az ELLENZÉK biztos, hogy nem!

A Fidesz nem jog ellenes, hanem jogalkotó. A Fidesz nem felrúgja az alapvető normákat, hanem visszatér a már elbukott és a történelem szemétdombjára vetett normákhoz! És a jelen magyar ellenzéke ezt nem érti, ezt nem fogja fel! Itt nem sokpárti rendszerről van szó, hanem szimpla kétoldalú politizálásról, ahol van a rossz és van a jó, van az antidemokratikus és a demokratikus, van a Fidesz és minden más. 

Ma Magyarországon egy egységes ellenzéki platform nélkül nincs olyan alternatíva, ami életképesen képes keresztbe menni a társadalmi elbutulást meglovagoló Fideszes neofasiszta nemzetrombolásnak, mert nincs meg benne az a társadalmi összegzőerő, ami képessé tenné erre! A jelen ellenzék még mindig határvonalakról, értékrendi különbségekről és pártideológiákról beszél, holott a társadalom a szimpla konszenzuson nyugvó - BUKJON A FIDESZ - programot várja, ami alapját képezhetné egy társadalmi, politikai, alkotmányozó rendszerváltásnak. 

DE EZT NEM AKARJA, VAGY AMI ROSSZABB NEM ÉRTI AZ ELLENZÉK.

Az MSZP, DK, LMP, PM, Jobbik, Momentum, akárkicsodák pártjai egyszerűen nem értik mit jelent a társadalom szolgálata, nem értik a feladatot és nem értik azok elkeseredését, akik ma pontosan érzik, hogy a Fidesz a szó legelemibb értelmében fogja kivégezni a jövőjüket! 

Egy ideje már mondom, de most elismétlem! Nem a Fideszt nehéz legyőzni, hanem azt az ellenzéket, ami életben tartja! Ma Magyarország rendszerváltásának és a Fidesz leváltásának egyetlen alapvető akadálya van és az nem más mint az ellenzék! A kiegyezésre, a társadalmi igényekre és képviseletre alkalmatlan ellenzék! És ez sajna azt is jelenti, hogy a rendszerváltáshoz vezető út annyi, hogy előbb az ellenzéket kell leváltani (aztán a Fideszt). Ha ez bántó, ne adj Isten sértő, úgy azt sajnálom, de ha valakinek kétsége van a fentiek igazságtartalmáról, akkor kivárhatja, hogy mit hoz a következő két választás, majd sírhat, hogy - NINCS ALTERNATÍVA. Holott van, de az nem a jelen pártideológiáiban, párjaiban és politikusaiban, hanem az átlagember akaratában, értékrendjében és cselekedeteiben lelhető fel! Amint ezt felérjük ésszel, lesz remény és lesz alternatíva. Ha nem, akkor marad a kormány, marad a Fidesz, marad az ellenzék, marad a rendszer és nézhetjük amint Európa népei úgy fognak ránk mutogatni, mint arra a népre, aki elindította a jelenkor legsúlyosabb európai válságát és mi leszünk a XXI. század első, demokratikusan választott, fasiszta kormányának nemzete!


Shepherd

A bejegyzés trackback címe:

https://shepherdszerint.blog.hu/api/trackback/id/tr7514683080

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tejhatalom 2019.03.14. 13:56:00

Te mennyi hülyeséget tudsz írni!! Igazi demagóg, hímsoviniszta, kamuherceg, lecsúszott pótkommunikátor vagy.

És milyen sokan odavannak a haszontalan, megvezető, rosszindulatú, kamu írásodtól?!

Bognár Attila · http://kulsohaz.blog.hu 2019.03.14. 20:01:19

A(+) = "ALTERNATÍVA (...) az átlagember akaratában, értékrendjében és cselekedeteiben lelhető fel!"
vs.
B(-)
1. (az ellenzékiek) "képtelenek az EP választások előtti két hónappal konszenzusra jutni, hogy érdemben megvédjenek hárommillió embert, rosszabb, mintha nem lenne ellenzék!"
2. "a Fidesz hárommillió emberre támaszkodó illiberális szoft-fasizmusa", ami "a társadalmi elbutulást meglovagoló..."

Most akkor van a 8M felnőttből:
- 3M elbutított fidesz-szavazó,
- 3M meg nem védett egyéb szavazó
- 2M "soha sem szavazó"
Kérdésem:
- hol is vannak azok az alternatív, akaratos, értékes, cselekvő átlagemberek? :O
És főleg mennyien?!
/ Én épp most kezdek keresni közülük 100e e-Demokratát, akik 5 éven át utasítanák az 1 EP képviselőjüket, az általuk fontosnak tartott szavazásaiban... Találhatok?/

Juhász Zoli civil 2019.03.14. 20:02:36

@Bognár Attila: Őszinte, vagy udvarias választ vársz?

:D

Bognár Attila · http://kulsohaz.blog.hu 2019.03.18. 21:18:14

@by Shepherd: Csakis őszintét várnék.

Közben viszont észrevettem az "Ajánlott bejegyzések" alján a "Alternatíva" címűt, amelyből megtudhattam az általad becsült létszámot: "pár tucat"...
A kérdésem tehát már csak az, hogy hol vannak ők - tehát csak őszintén. :)

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása