A GDP növekedése átverés, vagy lenyomtuk a németeket?
Masszív és ma is tartó gyűlöletpolitizálással a közfigyelmet elterelték a kiáramló százezrekről a beáramló százakra, akik ráadást nem is akartak itt maradni!

gdp_2.jpgAz ellenzék agyonhallgatja, a Fidesz szerint parádés eredmény.

Persze lehet találni érdekes cikkeket az Interneten, ahol nagyon professzor küllemű, borzasztóan szemüveges, intenzíven okosnak ható egyének magyarázzák az egész történetet. Néha teljesen homályosan.

Az alábbiak baromi szubjektív véleményt takarnak. Az Enyémet!

A Fidesz - szerintem - az évszázad átverését vitte véghez, és ez egyfelől rámutat a jelenkori nemzetközi pénzpiacok gyengeségeire és arra a tényre, hogy a gazdasági összeomlások és felemelkedések miért is jönnek létre, és miért elkerülhetetlenek. 

 

A Fidesz kormány kilenc év alatt kicsit több, mint százötvenmilliárd (még leírni is sok) forintot költött arra, hogy rommá dicsérje önmaga gazdasági lépéseit, eredményeit, csodáit. Ezt marketingnek nevezik. A jó marketing eladja a szart is, és ha a szart veszik a népek, akkor a piac úgy reagál a történtekre, hogy a szar az kelendő árucikk, azaz befektet a szarba.

Lefordítom, halott egyszerűen! Ez kicsit hosszabb lesz!

Ha Mészáros cége a tőzsdén van és az állam Mészárost rommá pénzeli, azaz adóforint milliárdokat kap, akkor a piac Mészáros cégébe fog fektetni, hiszen Mészáros cégébe folyik az adófizetők pénze, ami elég nagy biznisz. Ha a bizniszre van garancia, azaz a kormány határozott állásfoglalása az, hogy Mészárosnak meg kell gazdagodnia, akkor a piaci befektetők biztonságban érzik magukat.

Na-most a GDP úgy alakul, hogy a magyar vállalatokat, a tőzsdét, az áruforgalmat, szóval minden pénzmozgást átnéznek. Ezt a munkát jéghidegre programozott számítógépek végzik. A számtógépek azt tapasztalják, hogy hazánkban a nemzeti össztermék (GDP) növekedett, azaz a termelés növekedett. Azt a szoftverek nem elemzik, hogy ennek mi a forrása, mekkora a kockázata, honnan jön a zseton, csak azt nézik, hogy egy adott időszakhoz képest, a következő időszakban mennyivel többet termelünk. 

Például ha egyik negyedévben tíz (10) traktort termelünk, a másikban pedig húszat (20), akkor az egy 100%-os negyedéves növekedés. Ha százezer (100000) traktort termeltünk, majd negyedév alatt száztízezret (110000), akkor tíz (10) százalékos a növekedés. (Remélem kapisgálod?)

Volt 2007-2009 között egy jelentős piaci összeomlás, ami az amerikai ingatlan és értékpapírválság miatt alakult ki és aminek hatása a világon mindenhova begyűrűzött. Hozzánk is! Viszont a nagy zuhanások után mindig növekedés is indul! Ez történt meg 2010 magasságában és ennek egyik éllovasa Európában Németország volt. A német piac kemény, izmos, erős, akaratos és a válság se fektette meg annyira, mint másokat. 

A Fidesz az európai változásokat úgy vezette be Magyarországon, hogy azt sugallta - erre költöttek adómilliárdokat - hogy ez voltaképp Orbán Viktor érdeme. Azaz voltaképp Ő az oka a VILÁGOT ÉRINTŐ teljes felvirágzásnak. (Az más tészta, hogy ezt sokan elhitték, de ez a magyar választópolgárok szellemi szintjét is tükrözi).

És itt egy pillanatra azért emeljünk kalapot ennek az alaknak, mert vagy Ő, vagy valaki a környezetében, de ezt kitalálta! 

SZÓVAL!

Olcsóbb lett az energia - Reagált a Fidesz: jött a rezsicsökkentés. - Igaz a piaci ár felét zsebre tették, de ez az egyszerű magyarokat nem érdekelte, mert a pénznél semmi sem fontosabb! (Ez egy baromi nagy adag pénz! Ne felejtsük el!)

Új piacokat keresett Európa - A Fidesz megint reagált! Itt vagyunk! Lehet fejleszteni, hiszen teli az ország gyármúzeumokkal. Lehet privatizálni, bizniszelni. (Na így vitték csődbe a MALÉV-ot és a hazai cukorgyárakat. Piacokat adtak el. Ez is egy zsák pénz! Ne feledjük!)

Olcsó lett a hitelezés - Reagált a Fidesz. A kötött céllal adott IMF hitel vissza kell fizetni. Ezért ellopták a nyugdíjpénzt kifizették a hitelt, aztán felvettek magas kamatozású, de szabadon felhasználható hiteleket. (Ez egy meglehetően nagy zsetont hozó epilógus, ne feledjük ezt se!)

Európa fellendült és nincs elég munkaerő? - A Fidesz reagált: Felajánlotta az olcsó magyar munkaerőt, azaz leállította, ellehetetlenítette a főiskolai, egyetemi képzést és erőforrásokat szervezett a futószalag munkások egy új nemzedékének. Így lettünk Európa Kínája. (Ezzel is kerestek egy rakat pénzt).

Az Eu folyamatosan önti a pénzt a magyar gazdaságba! A Fidesz reagált: A Forint árfolyamot minden nagyobb kifizetési ciklus idején megborította, így az elmúlt kilenc évben a Forint, az Euróhoz képest harminc százalékot vesztett, de az árfolyamon nyert a magyar állam mindig egy rakat pénzt. (Na ez is egy konténernyi húszezres. Ezt se feledjük.)

A Devizahitelezés úgy ült a Fidesz nyakán, mint valami tumor. - Reagáltak is rá. Pénzt akartak ebből is keresni, így előbb az árfolyamgáttal kényszerítették a devizásokat, hogy rendezzék az adósságokat, illetve az átmeneti időszakkal és a forintosítással átkényszerítették őket a saját - Forint alapú - bankrendszerükbe, így a devadósok, forintadósok lettek, pontosabban a Fidesznek tartoznak. - Na ezen a pénzen is kerestek egy bálányi pénzt. Ne feledjük. 

Mindezek felett az alkotmánymódosítás miatt a társadalombiztosítás, ma már nem járulék, hanem adónem. Ugye a járulékért az államnak adnia kell valamit (ellátást) az adóért ellenben NINCS ELLENSZOLGÁLTATÁSI KÖTELEZETTSÉG. A magyar TB rendszer így már adóként funkcionál és a pénzt egy másik elszámolási rendbe lehet áttenni a költségvetésben. Ez nem sok pénz csak a magyar költségvetés 10%-a, ez már egy vasúti szerelvény húszezres.

Az adókat átrendezték. Azt nyomták marketingben, hogy csökkentették, de a valóság az, hogy az adók - összességében - azonos mértékűek - csak más címszóval és két irányból szedik be. Fizet a melós és fizet a munkaadó is. Ez a költségvetés majd egészét jelentő pénzmennyiség. De az adófizetők boldog örömmel elhitték, hogy az adó csak 15%. Pedig nem! 

Dőlt a pénz. Helyet kellett keresni a piacban az elköltésre, így jöttek a látványberuházások (stadionok, sportesemények), amik az állami pénz miatt, piacélénkítéssel, megtolták a GDP-t. De brutálisan. Képzeld el, hogy a fenti kegyetlen pénzt átöblögették a gazdaságon, túlárazva, majd az adókat újra. 

A Hideg számítógépek meg ugye mit láttak? - DŐL A LÉ!

Ám ekkor hirtelen szem elé került egy komoly probléma (2012-13) Az európai piacok elszívják a hazai munkaerőt és ez elvonja a nyugdíjak adófedezetét. Ez mindent magával rántana. (Igen! Magyarország költségvetésének 20%-a megy a nyugdíjra! Nincs nyugdíjpénztár, csak egyenlegek vannak. Nincs megtakarítás, csak nyugdíjasok vannak, azaz a jelen adófizetői fedezik a nyugdíjasok nyugdíját. Ez a felosztó, kirovó rendszer). A Fidesz kihívással találta magát szembe! A gond hatalmas! Európa munkaerő igényére nincs megoldás, és ha elmennek innen a melósok, akkor összeomlik a magyar nyugdíjrendszer... azaz a magyar gazdaság és oda az aranytojást tojó tyúk, hiszen minden beruházás, minden haveri cég TEJELT KEMÉNYEN AZ ORBÁN KLÁNNAK.

Ám ekkor...

...a 2011-óta folyó szír polgárháború 2013 januárjára nemzetközi jelleget ölt (vegyi-fegyver ügy), ami miatt Amerika beavatkozik, ami magával hozza a térség teljes destabilizációját, és 2015-re az orosz érdeklődést is. (Na vajon mi van Szíriában?). 2014-re így botrányosan elfajulnak az ügyek, 2015-ben tetőre ér a menekültválság. 

2012-14-ben Európa fellélegzik! Itt az új munkaerő. Igaz, hogy menekültek, de kit érdekel? Németország ebben tapasztalt, pontosan tudja merre megy, hiszen évtizedek óta jelentős NEMZETKÖZI munkáltató.

Magyarország mit tapasztal? Azt, hogy a magyarok kivándorolnak! 

És itt van a magyar GDP nagy titka! 


Hogy a retkes valagba lehet egy kiáramló munkaerő piacon, egy menekültválságban, egy európai konjunktúrában (növekedésben), egy halálraítéltnek látszó nyugdíjrendszerrel, elvándorló magyar munkaerővel, gazdasági csodát véghezvinni úgy, hogy azt mondhassuk, hogy a világbéke, a világ gazdasági növekedése után, ez is Orbán Viktor érdeme? 

Az Orbán kormány hatalmának stabilitása érdekében alkotmányt módosított és teret adott annak, hogy az ellenzéki erők - pénzért - felaprózzák magukat. Elkezdte kinyírni az oktatást, mert egy hülye társadalom, kiszolgáltatott társadalom is. 2014-ben ezekkel a húzásokkal, simán hozták a választást, hiszen Gyurcsány emléke még élt, a piac "hála Orbánnak" (mondom ezt híresztelték) lábra állt, volt rezsimegtakarítás (hiszen olcsóbb lett a piacon az energia) és Európa is kereste a lehetőségeket. 

2014 simán meg lett nyerve. Mutogathatnánk de minek? 

ÉS VÉLHETŐEN EKKOR SZÜLETETT MEG A KOLOSSZÁLIS ÖTLET. (Igen az!)

Az alkotmány védelme alatt, a kisajátított médiával az élen, forduljunk szembe Európa munkaerő-piaci igényeivel és sugalljuk az országnak, hogy a migránsok megszállnak minket! Elveszik a hazánkat!
2015-ben a keletiben sátortábor állt, a fél világ minket nézett. A lakosság nagyobbik része rettegett, a kisebb hányada szolidaritást vállalt.

Masszív és ma is tartó gyűlöletpolitizálással a közfigyelmet elterelték a kiáramló és a gazdaság, a nyugdíjrendszer összeomlásával fenyegető százezrekről a beáramló százakra, akik ráadást nem is akartak itt maradni!

De a magyarok még mindig elmentek Magyarországról. 

És akkor jött a CSINÁLJUNK, BÁRMI ÁRON GYEREKET MOZGALOM! És ez begyújtotta a rakétákat.

Az emberek adóforintjaiból létrehozták a CSOK nevezetű ingatlanlufit. Ez aztán odavert! 

Ingyen pénz? Alacsony kamattal könnyű hitel? Új lakás mindenkinek aki tud dugni? 

WÁOOO! EZ AZ ÁLOM! 

Az ingyen pénz - adóforintok - miatt, harminc-ötven, esetenként száz százalékkal mentek fel a budapesti ingatlanárak, beindult a hitelezés, építkezés, ingatlandömping. Ez érintett szinte minden nagyobb várost, de a vidéket nem! Ezt később kompenzálták. A gépészeti rendszerek, az építőanyag ára, az üzemanyag, minden ami érintett, vagy érintetté válhatott megdrágult! 

"Oké!" Mondták a Fidesz agyasai! "Akkor a látványberuházásokat is toljuk meg!"

KÖZPÉNZBŐL nekimentek még több stadionnak, még több látványberuházásnak, illetve az ÁLLAMI KÖZBESZERZÉSEK alá tartozó minden feladatot durván túláraztak! 

A hidegre programozott szoftverek meg nézték, hogy a GDP megy felfelé, mint a hülye. Hiszen nem tehetett mást. Közpénz, azaz adóforintok, száz és száz milliárdok mentek a piacba! Az állam megtolta a Fidesz mágnásait, akik az extraprofitból vásároltak! Megvették a Balatont, a Fertő tavat, Tokajt, meg ami épp eszükbe jutott. 

Mivel a piac azt látta, hogy itt ömlik a lé, a piac sem akart kimaradni! (EZ AZ A PROBLÉMA AMI MIATT VANNAK ÖSSZEOMLÁSOK ÉS FELEMELKEDÉSEK. Hitre épül a tőzsde.). 

Befektetett. 

Építettek gyárat, boltot, presszót, üzletet, meg amit csak lehetett, hiszen pörög a gazdaság. Van pénz, van lehetőség! 

ÉS EKKOR?

Ekkor kiderült, hogy nincs aki megépítse a stadiont, házat, istállót, autópályát, vasutat, plázát, mert a magyar munkavállalók legerősebb rétege, a 30-45 éves, képzett munkaerő KÜLFÖLDÖN DOLGOZIK. 

Így a hiányszakmákban megindult a bérrendezés, és a cégek egymáson túllicitálva igyekeztek megfogni a szakembereket. 

DE a magyarok még mindig nem jöttek haza! Pedig ugye erős a gazdaság, nagy a GDP, és nőnek a bérek, de valamiért azt mondja még most is nyolcszázezer magyar, hogy jobb Németországban, Ausztriában, Angliában, vagy bárhol máshol, mint itthon. (Szabad sajtó, szabad vallásgyakorlás, szabad politikai élet, magas fizetés, nyugalom stb.)

De most meg már túl drágák kezdünk lenni Európának. Nem vagyunk kis Kína, bár a társadalom nem tanul, az általános iskolák teljesítménye visszaesik, a papi neveltetés miatt egy új generációnyi vallásilag elbutított gyerek nő fel, az egyetemek évtizedes mélyponton.

És jön a választás: 2018

Ekkor a Fidesz megpendítette a HAZA, CSALÁD, VALLÁS, konzervatív szentháromság húrjait és orrvérzésig támadtak mindent, aminek bármilyen szabadságjoghoz köze van. Ha nem vagy vallásos, nincs gyereked, nem hiszel a Fidesznek, akkor rossz magyar, rossz hazafi, rossz ember vagy. 

DÖGÖLJÖN MEG MINDEN LIBERÁLIS! Erre csak 2018-19-ben közel ötvenmilliárd ment el! Adóforintokból kampányoltak, ellenünk. 

Aki nem szül az államnak (még mindig a nyugdíjpénz a probléma) az másodrendű állampolgár. Aki nem száll be, nem támogat, nem ért egyet a Fidesszel, az rossz ember. 

NAGY A GDP!

És ekkor jönnek a hírek (2018 vége, 19 eleje), hogy a Német gazdaság...

...Gyengélkedik!

Ami annyit tesz, hogy százezer traktorról, "csak" százkétezer traktorra növekedett, míg a magyar gazdaság száz traktor helyett képes százötöt előállítani...

De ezt Orbán úgy állítja be, hogy a magyar gazdaság erősebb, mint a német. Orbán a hős! Orbán Európa erős ember. 

Nos. 

A fentiek alapján látható, miként jön össze a GDP lufi. 

A GDP nem az erőt mutatja. Csak azt, hogy a hidegre programozott számítógépek mennyi pénzt látnak forogni a piacon. 

De ettől még Bécsben pontosan ugyan annyiba kerül egy kiló kenyér, mint Kazincbarcikán, és Münchenben is csak kicsivel kerül többe az üzemanyag, mint Győrben... DE egy magyar fizetés, még most is csak 600 euró, míg egy német 2000!

...mert a GDP csak akkor ad nagy bért, ha valódi gazdasági teljesítmény áll mögötte, nem egy zártkörű klub (Fidesz) machinációi! És amikor a német gazdaság gyengélkedik, akkor is bármikor túlél bármit, mert az Euró erős, a Forint gyenge, és amikor a Német gazdaság gyengélkedik, akkor is sokkal erősebb, mint a magyar! Mert a német gazdaság nem hazugságra van felépítve, hanem a német precizitásra, az erős euróra, és a még erősebb, sokrétű és gazdag német iparra.

A magyar gazdaság azért piaci lufi, mert egy nem létező családpolitikára, nem létező piaci pénzekre, és nem létező magyar iparra épül! Nincs valós ipar, nincs valós mezőgazdaság, nincsenek igazi üzletemberek, csak állam által tolt Mészárosok. Ez bizony ideig óráig átverheti a számítógépeket, de lesz egy nap, amikor az adósságokat rendezni kell, amikor a valóság beköszönt... 

De ez nem baj! Mert akkor is lesznek migránsok, meg lesznek liberálisok, akikre lehet majd mutogatni! Nem Orbán lesz a hibás, hanem valaki más, akit már megtanult a magyarság gyűlölni!

Hiszen Orbán mentette meg a világot, Orbán viszi a hátán Európát és Orbán a legnagyobb géniusz! 

De a magyarok akkor sem jönnek haza és a fiatalok nyolcvan százaléka menne utánuk, mert...

...mert az igazság és az a tetves szabadság. Az bizony nagyon fontos. És azt nem tudja megadni Orbán! Mert az igazságot és a szabadságot nem számítógépek mérik, hanem az emberi szív és lélek! Olyan meg ugye a Fidesz berkeiben kevés van! 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://shepherdszerint.blog.hu/api/trackback/id/tr9615092952

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Micimackó, a csekély értelmű medvebocs 2019.09.15. 11:27:11

Belegondoltam, hogy ha ez a kreativitás, munka, energia, amit ebbe a sanda, ferde, önző "gazdaságpolitikába" lett pumpálva, mind a gazdaság valós talpraállítására lett volna fordítva, akkor hol tarthatnánk most... sírni tudnék. Igen, tudom, most nem sírni kell...

MÁV tulaj 2019.09.15. 23:48:49

A Franco-korszakról volt nemrég egy kiváló dokumentumfilm a Spektrumon. A rezsimre vonatkozó állítások jó része elég pontosan leírja a mai magyar valóságot is, beleértve az egyházak kilóra való megvételét, a (70-es évek elején) másfél millió külföldön munkát vállaló spanyol haza utalt pénzéből a gazdasági összeomlás elkerülését, a mindenki a haza ellensége, bocsánat, aljas hazaáruló, aki megkérdőjelezi a Caudillo géniuszát, a haza megmentéséért vállalt áldozatait, s így is kell elbánni velük... Istenem, a történelem hányszor ismétli még önmagát?!

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása