Ezt is le fogja tiltani a Fidesz. GAZDASÁGVÉDELEM 6 pontban, amit a kormány nem lépett meg!

Ha a magyar kormány igazat mondott, akkor a gazdaság erős, jelentős tartalékai vannak. Ha a kormány hazudott, akkor az Eu által felajánlott gazdaságvédelmi csomag már egy hete rendelkezésre áll ilyen céllal!

Jelenleg egymillió ember kap hetibért. Ezek az emberek a jövő héttől nem kapnak pénzt. Azonnali lépésekre van szükség! 

Az alábbi hat lépéssel megindítható a gazdaság stabilizálása!

1. Azonnali gazdaságvédelmi lépések: Települési szint

Minden önkormányzati településnek, azonnali Vis Major keretet kell adni, mely keretek felhasználását a képviselőtestület hatáskörébe kell utalni. Három alapvető készenléti pénzcsoport kell. A kiadott keret mértéke a lakosság száma alapján az ismert súlyozási rendszerrel, azonnal kiadható, és csökkenthető, vagy bővíthető a felmerült igények alapján.

a. Ügyrendi kiadások: Iskola, intézmények, rezsi, fizetések, pályázatok, stb.

b. Elsőbbségi szociális segítségnyújtás, azaz alanyi jogon munkanélküli státuszért járó a törvényben meghatározott bárminimum kiadása minden érintett és esetleg karantén alá eső személynek.

c. Orvosi kiadások, azaz a járvánnyal és az általános orvosi ellátással kapcsolatos kiadások fedezete.

2. Azonnali gazdaságvédelmi lépések: Munkaerőbázis

Az iparvédelmi lépések a termelési potenciál fennmaradását szolgáló preventív alapok létrehozásával oldhatóak meg. A súlyos ellentmondás feloldása érdekében azaz egyrészt otthon kéne maradni, másrészt dolgozni kéne, hogy legyen gazdaság, csak úgy oldható fel, ha széles körben szűr az állam korona vírusra, azaz aki átesett a szűrésen és negatív, az védőfelszereléssel vállalhasson munkát, illetve segíthesse a szűrési feladatokat. Ezért pénzügyi alapokat kell teremteni, hogy az eszközök és a létszám rendelkezésre álljon.

a. Védőfelszerelés és tesztanyag beszerzés ipari méretben.

b. Tesztelés ipari méretű beindítása helyi állomásokon, eleinte az eü állománnyal, majd önkéntesekkel (akik negatívak). 

c. A negatív tesztes munkaerő-állományt vissza kell helyezni első lépésben az eü, második lépésben a gazdasági szférába (védőfelszereléssel)

d. Öt naponta tesztismétlés.

3. Azonnali gazdaságvédelmi lépések: Piacvédelem.

Törvényi erővel kell fellépni a feketegazdaság, a haszonszerzők, a felárazok, a hamis termékek, és minden a piaci fegyelmet sértővel szemben. Azonnali bírság, termékelkobzás, engedélyek bevonása, és jogi lépések azonnali megtétele mellett.

4. Azonnali gazdaságvédelmi lépések: Moratórium

A gazdaság védelmének értelmében a kiadások csökkentését kell segíteni. Ennek egyik hatékony formáját a moratóriumot (türelmi időszak) azonnal be kell vezetni

a. Adó, járulék, hiteltörlesztési moratórium (türelmi idő) hirdetése 3 hónapra.

b. A felszámolások, közjegyzői foglalások, leállítása.

5. Azonnali gazdaságvédelmi lépések: Radikális piaci tényezőkkel szembeni támadó gazdaságpolitikai irányelvek.

Az építőipar védelmével, a gazdaság húzószektorát tudjuk beindítani. A 2. pontban vizsgált munkaerőt át kell iránytani a munkaerő-piacra.

a. Az 5%-os adókedvezmény visszaállítása az építőiparban azonnal.

b. Az állam vásároljon a piacról ingatlant, a piaci ár nyolcvan százalékán - kényszeralkuval. Azaz védje meg a kivitelezőket állami garanciával, majd a krízishelyzet után a tulajdonát azonos áron, piaci környezetben számolja el a tulajdonossal.

c. A CSOK tőkealapjának megemelése, hozzáférési jogának online elérhetősége. Ezzel a vidéki építések és ingatlanpiac védelme beindítható.

d. A látványberuházások elindítása azonnal! Autópálya, uszoda, múzeum, stb. A 2. pontban vizsgált munkaerőt át kell iránytani a munkaerő-piacra.Ezzel a nemzetközi piac felé mutatjuk, hogy Magyarország képes önmaga stabilizálni gazdaságát. 

e. Moratóriumok alkalmazása azonnal.

f. A Fundamenta és a bankok pl: OTP lakáskassza alapjainak azonnali visszaállítása! 

6. Azonnali gazdaságvédelmi lépések: Mezőgazdaság

A 3. pont alapvetése mentén újra kell szervezni az élelmiszerellátást, a 2. pont munkaerő-bázisára építve. A piaci viszonyok rendeződése automatikusan hat a mezőgazdaságra. 

 

A FENTI HAT PONT AZONNAL ALKALMAZÁSA STABILIZÁCIÓS FOLYAMATOKAT INDÍT MEG! 

Orbán Viktor támadó (gazdaság) politikáját MOST kell használni. Most van erre mód és tér! Most kell keménykedni, hogy milyen erősek vagyunk! Mutassunk erőt, tudást, innovációt és felkészültséget... Ha van!

Juhász Zoli - Shepherd

 

A bejegyzés trackback címe:

https://shepherdszerint.blog.hu/api/trackback/id/tr515532312

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása