Csak remélem, hogy ez lesz minden idők legsikeresebb Shepherd posztja.
2_1.jpgEz elég sajátos, de gondoltam megosztom veletek, hátha ettől kicsit jobban megértetek. Valamiért előre félek, hogy teljes értetlenséggel fogok találkozni, de vállalom a felelősséget! 
:)
 
Gyerek: Ember, aki rendelkezik (kevés kivételtől eltekintve) azzal a születés adta képességgel, hogy megtanulja azt, hogy ne csak másoktól várjon, vagy elvegyen, hanem képessé váljon adni és teremteni is.
 
Család: Érzelmeken alapuló szövetség emberek között. A társadalom alapköve és alapvető mozgatórugója. A család adja azt a belső erőt, ami képesé tesz, hogy olyan emberré válhassunk, aki nem csak elvenni és elvárni tud, de képes adni, és teremteni. A család nem vérségi és nem szexuális, vallási, vagy etnikai orientáció kérdése (bár evidensen ezt nem is zárja ki).
 
Szülő: Ember aki a család tagjaként a következő generációt képessé teszi arra, hogy ne csak elvegyen és elvárjon, hanem képessé váljon adni és teremteni! A szülő minta, értékkép, etalon, amit a gyermek másol és követ, hogy a született képességet beteljesítse. Ha a szülő alkalmatlan a feladata ellátására, a gyermeknek nehézséget okoz a képességének beteljesítése.
 
Iskola: A hely, ahol a gyerek tanul és ismereteket szerez, hogy ezek révén képességét az adásra a teremtésre kifinomítsa! Ez egyfajta munkahely, aminek célja az, hogy a szülővel együttműködve a gyerek elérje a képességei maximumát. A család adja az alapot, az iskola a szellemi tőkét. A család és az iskola kölcsönhatásban van és az interakció eredménye az értékes - adni és teremteni kész emberi lény!
 
Képviselő: Ember, aki felelősen átlátja és támogatja azt a folyamatot amit a családok adta közösség egésze - a társadalom - elvár annak érdekében, hogy minden ember alkalmassá váljon adni és teremteni.
 
Igen! Tudom! A fentieket sokan nem értik, sokan nem értenek vele egyet. Emiatt a világ tele van gyerekekkel, akik csak elvesznek és elvárnak, mert olyan családban élnek, ahol a szülők csak elvenni és elvárni tanítják meg őket, mert a család alapvetése nem feltétlen érzelmeken alapuló szövetség, hanem szükségleteken alapuló függőségi viszony.
Az iskola azért nyűg a szülőnek és a gyereknek, mert olyasmit akar adni, ami nem szolgálja az elvenni és elvárni eszméjét, és gyakran olyan emberek tanítanak, akik maguk is olyan családból jönnek, ami nem tanította meg őket képességeik maximumának elérésére. Az emberek nem értik, hogy ennek oka az, hogy a látott minták, amiket a szülők adnak gyakran rosszak, mert nem azt mutatják, hogy miként kell adni és teremteni, hanem azt: Miként kell elvenni és elvárni! Innen csak egy lépés érteni, hogy azért olyan a világ amilyen, hiszen olyan képviselők alakítják, akik... De talán nem is kell folytatnom!
 
Felelős szülő vagyok. Tanítom a gyermekem, hogy képességeit felfedezze, mintát mutatok arra, hogy miként kell adni és teremteni, és törekszem arra, hogy a családom érzelmek szövetségeként képes legyen minden tagját megtanítani arra, hogy miként kell adni és teremteni.

Álmodozom arról, hogy a fenti mintát egyszer - akár veled - megépíthetem.
 
Juhász Zoli - Shepherd
 
Ui: Csak álmodom arról, hogy ez a poszt lesz a legtöbbször megosztott posztom!
 

A bejegyzés trackback címe:

https://shepherdszerint.blog.hu/api/trackback/id/tr3113688340

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

suz.zy 2019.03.13. 15:25:31

Hogy lehet, hogy egy ilyen poszthoz nincs semmi hozzászólás? Ki vagy te, Juhász Zoli? Írd már le, ha egy ilyen blogot működtetsz, hogy mi a franc az a teremtés? Írd már meg - és tudom, nem lesz népszerű - hogy teremteni fájdalmas, ezt minden szülőanya tudja. És bár gyermeket nem hozunk nap mint nap világra, a mindennapokért való tevés az is teremtés - az én olvasatomban. Az ideológiát megfogalmazni a jövőért kell! De kezet nyújtani a kapaszkodónak is szükségeltetik, és megmondani az őszintét, még ha úgy sejted is, hogy falra hányt borsó. Nem könnyű, de talán ilyen a teremtés. Ha millióból kettő is érti meg.

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása