Shepherd objektív: Pazarlás

1479823788-bog-wizzair03.jpg

Sokféleképp megélhetjük a pazarlást. Egy kidobott egész kenyér, vagy jó cipő is képes felkorbácsolni az érzelmeket. Persze van másféle pazarlás is, amit nehezen emészt meg az ember, nehezen lép túl rajta, valahogy mégse váltja ki a társadalomból azokat az impulzusokat, amiket elvárhatónak tekintenénk.

Ezt a cikket lassan két hete érlelem magamban.

 

Egy ismerős - nevezzük Balázsnak - május közepén repülőre szállt.

Tette ezt úgy, hogy április kilencedikén - az országgyűlési választások másnapján - reggel bement a munkahelyére, bekopogott a főnökhöz, és röviden annyit mondott neki: - A mai nappal felmondok! - azzal vette a sátorfáját, hazament és elkezdett csomagolni.

Tájékoztatta a szüleit, barátait, ismerőseit. És természetesen felhívta AZT a számot is, amit már hetekkel korábban eltett, ahol várták a hívását, mert szükségük van Balázsra.

Igen! Balázs külföldre emigrált!

Elhagyta Évával, Károllyal, Mihállyal és Orsolyával egyetemben Magyarországot, mert úgy gondolta a hazájának nincs rá szüksége! Mert ha lenne, akkor a választások másképp és máshogy zajlanak, az eredmény másképp néz ki és másképp van tálalva, az ellenzék másképp fogadja és másképp lép fel ellene, és a magyar társadalom mellettük - Balázs, Éva, Károly, Mihály és Orsolya itthon maradása mellett teszi le a voksát, nem Orbán Viktor mellett.

Balázs fizikus, matematikus! A doktoriját az ELTE-n szerezte.

Balázs Tudós. 

De most, mindösszesen 32 évesen, annak a fiatal tudósgenerációnak a tagja, aki elhagyta hazánkat, mert úgy érezte, hogy Magyarország népe nem a civilizáció, a tudás, a közösségi elvek útját választotta, hanem valami egészen mást, valami olyasmit, amire már volt példa a történelemben.

Éva Orvos (SOTE), Károly közgazdász (Corvinus), Mihály mérnök informatikus (BME) és Orsolya környezet és agrármérnök (SZIE).

Szóval pazarlás az a kiló kenyér amit kidobunk a szemétbe, de az igazi pazarlás az, amikor egy generációnyi képzett tudós és szakember azt mondja: Viszlát Magyarország, és ezt a magyarok nem értik, nem látják, nem értékelik katasztrófának.

 

Isten veled Balázs!

 

Shepherd

Ui: a történetben szereplő öt fiatal (a nevüket megváltoztattam) a közvetlen környezetemben élt az elmúlt napokig! 150 évnyi tudás, ismeret, tanulás, és lehetőség veszett oda azzal, hogy elmentek. Ez felőrli a lelket. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://shepherdszerint.blog.hu/api/trackback/id/tr2014003618

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása