Shepherd: Ott voltam a TV székháznál.



Figyelmeztetés!

Jelen cikk bántó és sértő tartalmat tesz közzé! 

Szeretném kijelenteni, hogy elítélem az MTVA kidobóembereit és mélységesen megrendített, hogy ma, Magyarországon ilyen közállapotok uralkodnak. Ugyanakkor az alábbiak az én szubjektív álláspontom tükrözik! 

 

 

Álltunk a TV székháza előtt. 2018, 12, 17 hétfő, este... 

Balomon Herczeg Zoli divatguru a Fehér Szalag Mozgalom alapítója, jobbomon Bandita a Bandita Blog szerzője, körülöttünk pedig háromezer ember, akik képesek voltak a mínusz hét fokban kijönni Buda talán legkietlenebb részére, hogy demonstráljanak egy rendszer igazságtalan mivolta ellen. 

A színpad kicsiny a hangosítás minimális, de együtt vagyunk, egy értékrend, egy gondolat, egy eszme...

 

Ez a látszat.

 

Majd elkezdődtek a beszédek és bennem először feldübörgött a harag, majd rájöttem: teljesen mindegy mit érzek, mert ezen a színpadon, ebben a politikai milliőben az én gondolataim, vagy értékrendem soha nem kaphat teret! Nem mert nem mondhatom el mit érzek, vagy gondolok, nem mert ezek az emberek engem oda soha fel se engednének, hanem mert...

mert...

...Mert amikor a színpadon elmondta az önmagára büszke "politikus", hogy az elmúlt éjszaka képesek voltak átlépni a politikai ellentéteken, az eszmei oldalakon, a véleménykülönbségeken és képesek voltak felfedezni, hogy a másik párt képviselőjével milyen remekül el lehet beszélgetni, hogy milyen csodálatos volt, hogy pl: "Szanyi kapitány" első szóra beinvitálta volna Vona Gábort, ha történetesen ott van a tömegben, akkor egy dolog jutott eszembe, miközben a tömeg őrjöngött a boldogságtól:

MI VAAAAN?

Eladtátok a gyerekem és másik kétmillió ember gyerekének az életét, amikor 2014-ben és 2018-ban egyezségre és alkura képtelenül a hatalom csalóka pénzügyi játékárt leköpködtétek egymást és hátat fordítottatok ötmillió magyarnak, akik keresték az ellenzéki összefogás képviselőit?

EZ MOST KOMOLY? 

FÉLMILLIÓ MAGYAR ment el ebből a csodálatos országból!
FÉL MILLIÓ!
A Fidesz minden emberi értéket felégetett, mert TI, akik megtehettétek volna, hogy gátat szabtok a magyar fertőnek, képtelenek voltatok alárendelni magatokat a köz, a kisember álmainak és vágyainak! 

De most már érzitek és tudjátok? Ne mááár! Tééényleg? 

 

Mikor hazaértem, csak ültem összetörten a monitor előtt és vártam, hogy elüljön bennem a düh, és feloldódjon a harag. Vártam, hogy sokadik alkalommal meg tudjak bocsátani, amiért a lányomat, a gyerekemet cserbenhagytátok. Vártam az érzést, hogy el tudjam nézni, amint éhező, nyomorgó milliók életét úgy dobtátok félre akár valami ócska játékot, hogy most egy kicsiny színpadon elmondhassatok öt (5) olyan pontot,
( - A rabszolgatörvény azonnali visszavonását,
 - kevesebb rendőri túlórát,
 - független igazságszolgáltatást,
 - csatlakozást az Európai Ügyészséghez,
 - független közmédiát.)
ami banálisan kevés egy olyan országnak, ami percekre van az elvérzéstől és a haláltól és csak másodpercekre egy tomboló polgárháborútól!

Tudjátok mit érzek hónapok óta?

Ölni szeretnék.

Embert ölni! 

De a gyarló és fájdalmas realitás, az emberi értékrend silány mivolta békét hirdetni kényszerít, mert ha ma tüzet gyújtunk akkor elpusztulunk. Csak békésen sikerülhet!
EHHEZ KÉPEST TI AZ elmúlt nyolc évben eladtatok minket három rozsdás szögért, miközben jóllakottan ordibáltatok a Parlament kupolája alatt egy olyan világ nyomoráról, amiről fogalmatok sincs!

Tudjátok mit éltem át az elmúlt években? 

Tudjátok hányszor sírtam, mert minden pénzem elfogyott és nem tudtam már mimet odaadni, miközben retkes tarháló tolvajnak bélyegezett a kritikára mindig kész, nagy és bölcs magyar nép? Egy panel kilencedik emeletén élek albérletben, lassan megvakulva, 46 évesen szívbeteggé nyomorodva, mert amíg ti a politika harminc ezüstjéért áruljátok a szavazataitokat, én álltam éhen halt gyerek sírjánál, osztottam ételt éhezőknek, építettem kisgazdaságokat roma közösségekben, fogadtam be a családomba egy hajléktalan...
Ott voltam majd minden ellenzékinek nevezett tüntetésen, hogy tegnap végül a képembe verjétek, hogy ti voltaképp képesek vagytok egymással szót érteni és ehhez nem kellett más, csak egy ügy?

 

MAGYARORSZÁG NEM ÜGY? 

A GYEREKEM JÖVŐJE NEM VOLT ÜGY?

 

Rabszolgatörvény?
Ha nincs a Fidesz, nincs ilyen törvény. Ha nincs Orbán ma talán nem kérdés a független igazságszolgáltatás, a független média, a független törvényhozás és független végrehajtói hatalom.

Tegnap eszembe jutott, hogy a Fidesz őszintén és hittel teli módon kavarja a szart, felvállalja a despotát, értéket farag a sovinizmusból, eszmét a gyűlöletből, bizonyosságot a  hazugságból.

És ti?

A kicsavart nemzet előtt bevalljátok egy rideg és fagyos éjjel pár ezer ember előtt, hogy az elmúlt nyolc évben képtelenek voltatok értünk, a gyerekeinkért leülni a másikkal és megérteni azt a viszonyrendszert, amit képvisel. Bevallottátok, hogy képesek lettetek volna megegyezni és ezzel elébe menni, hogy ellopják a szüleim nyugdíját, az oktatást, az egészségügyet, a jog előtti egyenlőség intézményeit?

És mindebben tudjátok, hogy mi a legdurvább?

Tapsolnak nektek. Egy nemzet lelke ég értetek, hitvány senkikért, mert a tömeg hinni akar nektek és bennetek, és én pontosan tudom, hogy soha nem leszek annyira értékes ember, mint ma bármelyiktek, akik ott azon a kicsiny színpadon bevallottátok, hogy elárultátok a gyerekeinket és a szüleinket. 

 

Ui:

Igen! Tudom... Én látom rosszul.
Dicséretes az összefogás. Hajrá!

A kérdésem:
- A rendőröknek hova kéne átállni?
- A vidékieknek hova kéne állni?
- Mi az alternatíva?
- Mi a jövőkép?
- Mi az az irány, ami túlmutat az 5 pont középszerű machinációján? 

Tudom... Oké... Tudom! 

Lehet én akarok túl sokat. Lehet tényleg én vagyok aki ezt az egészet teljesen hibásan értelmezi.

Utólagos bejegyzés: - Nem csak a helyhiány miatt nem tettem közzé saját terveket, koncepciókat. Vannak, de ha ideírom, akkor azért vagyok kretén, ha meg nem akkor azért. :D 

Fénykép: INDEX.HU

A bejegyzés trackback címe:

https://shepherdszerint.blog.hu/api/trackback/id/tr2014498678

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KormányiZsolt · http://aradjfolyo.blogspot.hu/ 2018.12.18. 22:26:42

Szia Zoli,
Tudod, hogy én is ott voltam tegnap, és bennem is csak az erősödött meg, hogy ezek teljesen alkalmatlanok arra, amire jelentkeznek. Én már a választások előtt is mondtam, hogy vagy együttműködnek, de akkor mondják meg, hogy miben és mire, vagy felejtsenek el, érvénytelenül fogok szavazni. De én voltam a hülye akkor is.
Aztán meglett a 2/3, de mindenki nyert...
Aztán most a fidesz mégis összehozza őket, mert ha annyi eszük nincs, akkor Orbánék kényszere alatt mégis rájönnek, hogy mi van.
De felszínen akarnak maradni ők is.
Összehívtak vasárnapra egy tüntetést 3-ra a Hősök terére, aztán séta, beszédek (menjetek haza - mégse), séta, séta, bemegyünk - várjatok, várjatok. "Nincs nálatok egy megafon?"
"Nem megyünk haza!" Tudod én már az autóban ültem, meleg volt a motor, amikor épp hazaküldték az mtva-tól is a maradékot. Ott ültem az autóban...
Reggel láttam, ahogy kivágták őket, mint macskát ... Ahogy a rendőrök ott ténferegtek a bejáratnál.
De hétfőn elmentem a székházhoz, ne rajtam múljon. Gondoltam, hogy ott leszel, könnyű volt megtalálni is. És szerettem volna jelezni, hogy nem vagy az ellenségem.
ÉS IGEN, EZEK ALKALMATLANOK.
(És valóban ők kaptak tapsot.)[Az, hogy a százmilliós támogatással rendelkező pártok a végén még támogatásért koldulnak, csak hab a torán.]

De mi van az 'ellenzéki' oldalon? Mi a közös értékrend?
"Orbán takarodj". "O1G". Ennyi. (Ja, meg öt pont, amit most felböfögtek. Mi az a független média? Amúgy a rendszer teljesen oké...)

És akkor most mi van? Kivel működjek együtt, milyen értékek alapján?
Ezt írod:
"tudom, hogy soha nem leszek annyira értékes ember, mint ma bármelyiktek, akik ott azon a kicsiny színpadon"
Hányszor mondjam még el neked Zoli, hogy ne abban mérd az értékedet, hogy mennyien tapsikolnak neked és mennyire vagy nép-szerű?
Mennyiség vs. minőség Zoli. A minőség a mennyiségtől független dolog. A mai ellenzék csak a mennyisége hajt.
Értékrendet akarsz? Hajts a minőségre!
Ha írsz egy "Wesselényit", akkor pár nap múlva is azok szerint cselekedj. JELENTSEN VALAMIT, amit leírtál!
És fogadd el, ha valaki a tiédtől eltérő véleményt ír neked, az nem téged támad, hanem csak más a véleménye.

És én vagyok az idióta, mert ide írogatok, mivel a fb-on már rég letiltottál, és még mindig nem adom fel, hogy mindenki képes változni, csak türelem kell. És benned látom a minőséget. Csiszolatlan, de minőség.

Regős Mátyás 2018.12.18. 22:27:07

Figyu, Shepherd!
Ez egy folyamat. Sokszor, sokan előbbre látunk, mint ahogy a dolgok haladnak, de a nagy átlagra és az ezt lereagáló politikára sajnos ez nem érvényes. A többségnek úgy néz, ki, hogy meg kell járnia a poklot, de legalább éreznie a kénköves leheletét ahhoz, hogy a realitást érezze, gondolkodjon és reagáljon.
Puiszok nagy fáziskésésben vagyunk mindig, ennek hatalmas és feleslegesen megfizetett ára van, de tapasztal a tömeg és halad a jó irányba.
A politika meg ezt reagálha le, pláne ellenzékben, ahol mondhatni, hogy semmi ráhatása nincs a dolgok alakulására. Pláne nem a mai abszurd, tényleges huszonszázalékokon nyert teljhatalommal szemben.
A pártok a választói akaratot reagálják le. Volt szó az összefogás igényéről, de ellenzői is voltak legalább ennyien. Akik pedig az összefogást szorgalmazták, azok is széthúzó vitába keveredtek az "utána hogyan tovább?" kérdésén, a hatalom megosztásának variációin. Arról nem is beszélve, hogy a múlt sara sem ülepedett még le eléggé.
Lassan érsz, tovább szopsz! Most érett be a felismerés -talán...- hogy nem kellene tovàbb szopnunk, ha tényleg összefog legalább a legfontosabb kérdésben az ellenzék. Eddig is volt róla szó, de nem elég nyomatékkal. A pártok erre érzékenyen reagálnak, ez a létezésük alapja: a szavazóbázisuk kinyilvánított, bőven többségi akarata!
Most -reméljük!- összejön valamiféle egység. Természetesen a rablórezsim fúrja ezerrel, de most kellően nagy a tömegigény, hogy a pártok meg merjék lépni! Láttad korábban, hogy már a felvetés is mekkora károkat okozott náluk! LMP, Jobbik...
A lassú felfogású tömeg igénye most jelentkezett, relatíve későn, de most is vannak távlatok. Tudomásul kell venni, hogy ez van és örülni, hogy legalább most, de van!
Miért nem ekkor, meg miért nem akkor... Ezer oka van és nem igazán tolható a felelősség az egyes pártok konkrét prominenseire! A tömeg meg nem vállalja, mert nem is érzi a felelősséget.
Ez van!
A megkésett, de nem elmaradt összefogásnak is örülni kell!

gyöngyök 2018.12.19. 11:38:30

Ne haragudjon, de ön fordítva ül a lovon! Értem a dühét, mindkét gyermekem külföldön...De hogy ön mindezért az ellenzéket teszi felelőssé és nem azokat, akik ezt művelik, az mutatja az egyik okát annak , hogy idáig jutottunk! Ez egy hosszú folyamat volt...Vizsgálja meg először saját magát. Pl Ön "okosnak" képzeli magát, de megkérdezem: mit gondolt ön OV 1989- es "híres" beszéde kapcsán? Eljutott a tudatáig valaha, hogy 1. a szovjet csapatok kivonulása már azelőtt megkezdődött 2. Nagy Imre soha nem tagadta meg kommunista mivoltját: az én értékrendembe pl nem fér bele, hogy egy halott temetésén a halott vallott eszméit gyalázzam (akkor inkább nem megyek el a temetésre). Én pl azt mondtam akkor, hogy aki képes halottgyalázásra a hatalomért, az mindenre képes! 2. Még áprilisban is olvastam értelmiségi picsogást, hogy Orbán mit és hogy vett el, jó, hogy azt nem mondja, mint Gyurcsány, hogy el lehet menni! Érti, picsog, de közel 10 év alatt képtelen az eredeti tudósitást elolvasni és rájönni, teljesen másnak szólt a tényleges mondanivaló. Ön akkor mit tett annak érdekében, hogy ne csináljanak Gyurcsányból egy " örögöt", ( mert hogy az első 2/3- hoz ez kellett). Vette ön valaha a fáradtságot, hogy pl lehámozza erről a karakterről a fidesz karaktergyilkosság mocskát?
Összefogásért kiabálnak önök. Vakaha is végihgondolta, hohy pl egy tüntetés megszervezése is pénzbe kerül? ( pl hangositás). Vahy, hogy ahjou, hohy egy adótörvényt elemztessek, módositó indiványokat nyujtsak be, szakértől sorát kell felkérnem? Mit gondol, mindenki szocialista öntudatból fog dolgozni, ingyen? És ez csak egy téma. Én soha, soha nem lennék képes egy szélsőjobbosra szavazni...Ennyit az összefogásról.
Nincs programjuk...de van, és jelenleg ennek az egyetlen célnak van csak létjogosultsága: visszaállitani a demoktatikus működést, megérteni és megertetni, hogy mindem egyes állampolgárnak alapjoga elvárni, hogy az állam érte (is) működjön, ergo a választaskor nem az "osztogatasban" kellene verdenyezni, hanem abban, hogy ki tud jobb technikai megoldásokat az érdekek egyeztetesere, a kompromisszumok megtalálasára. A fejekben hol tartunk még ettől?

Juhász Zoli civil 2018.12.19. 11:40:50

@gyöngyök: Javaslom beírni a nevem a google keresőbe

Csige791 2018.12.22. 08:42:57

Azt ne feledjétek, hogy a Fidesznek van ellenzéki pártja, csak én nem tudom melyik v melyikek az.
Egy összefogást egy ilyen banda nagyon megtud nehezíteni egy kis szarkeveressel.

A földön fekvős videót ki vette fel? Ki szivarogtatta ki? Na őt tippelném Fidesz trójai falónak.

ferlev 2018.12.22. 08:43:04

Vannak olyan ügyek mint ez is, amikor össze kell fogni azoknak, akiknek a politikája az adott ügyben azonos.

De pártok a választások idején nem foghatnak össze.
Pláne, hogy az összefogásnak nem is az volt a célja, hogy összefogjanak.
Az összefogósdit 2014-es választásokkor gyurcsány találta ki.
De nem a összefogás céllal, hanem aki nem fog össze vele, az ellene van és/de ha az összefogás ellen van, akkor a fidesszel van.
Azzal anno egyébként elsőnek az lmp-t és Schiffert vádolta gyurcsány, hogy nem akarnak összefogni.
De nyilván való volt, hogy gyurcsánnyal nem lehet összefogni. Ha az lmp összefogott volna gyurcsánnyal, akkor az lmp-nek nem maradt volna szavazója. ;)
Ergo, nem lehet összefogni azokkal, akiknek nem az összefogás volt a céljuk.

De teljesen más politikalogikában működő pártok egyébként sem foghatnak össze, csak azért merthogy akkor esélyük lehet leváltani az előző kormányt.
Mert magyarországon a választások tétje nem az, hogy ki, melyik párt kormányoz, hanem olyanok kormányoznak e, akik másképpen gondolkodnak.
Vagyis nem lecserélni kell a kormányt, hanem másképpen gondolkodó politikusok kellenek.
De ahhoz másképpen gondolkodó polgárok, társadalom kell.
Ha másképpen gondolkodó polgárok alkotják a magyar társadalmat, akkor a politikusaink is mások lesznek, mint a mostaniak.

Vagyis a másképp gondolkodó magyar polgároknak kell összefogni, hogy maguk mellé állítsák azokat akik most még a fidesz szavazók.
A fideszt csak akkor lehet leváltani, ha a szavazóik másképpen kezdenek el gondolkodni.

Vagány Csávó 2019.01.02. 08:00:48

"Tudjátok mit érzek hónapok óta?

Ölni szeretnék.

Embert ölni! "

Akkor akaszd fel magad te söpredéke az emberiségnek!

Fodrász Évi 2019.01.02. 08:00:44

És akkor most tovább dolgozunk ennek a parlamentnek, kormánynak, pártoknak?
Független felelős vezető gazdasági kormány? Szakemberekkel. Ha van akkor nincs szükség az EU-us ügyészségre sem.
Megfagyni, ordibálni, diavetíteni O1G-t, lealacsonyodni a csőcselék titulusra, minek?
Ébredni ,vezetni merni kellene már.
Addig hallgatom a The Hu-t.
Harcos üdvözlettel

Juhász Zoli civil 2019.01.02. 08:01:57

@Vagány Csávó: Ennyi maradt meg? SE az előtte, se az utána lévő mondat?

Aranyoskislány 2019.03.14. 20:01:25

Én is ugyanezt a dühöt, tehetetlenséget érzem.Ez a lassú érés, meg lassú fogaskerék mentegetőzés az ellenzék térfeléről nevetséges.Ha egy politikus, képviselő nem képes azonnal fölfogni csak 4-8 év alatt, hogy ha valakit jól pofon vágnak az fájni fog , menjen el inkább bányásznak , de ne keressen a tudatlanságával , más kárára havi egy milliót . Meg hogy a párt, a párt miatt van., meg a szavazóbázisa miatt ! Oh.Hát a szavazóbázis az kikből áll ?Ugráló szöcskékből ?A többség ordította , hogy fogjanak össze. Arra hivatkozni , kettő éppen nem akarta nevetséges, de ha így is lett volna , akkor ott igencsak morális problémák lehetnek, , látva a honi helyzetet. Az elhivatottság szót kár is lenne itt piszkálni, de legalább egy gondolkodásképesség feltételezhető lenne.Ugyan.Mony for nothing.. Mindezeken túljutva , ha már csak a megélhetésért politizál, de azt sem sem képes fölfogni egy képviselő, ha rövid távon az egómnak, a zsebemnek politizálok , akkor nagy valószínűséggel a pálya szélére kerülök, ugrik a zsebpénz.Nagyon nehéz ez matematikailag..D a legrohadtabb az egészben , a defenzíva.Miközben a gumicsontokat Orbán dobálja, a mindig, mindenre csak reagáló,, nyafogó analizáló ellenzék.Sehol egy előremenő , egy összefogott támadó koncepció, gazdasági vízió, vezető, megoldási javaslat, a médiafölényre,a korrupcióra et cetera.Ezért szívesen olvastam volna a megoldási javaslataidat, bár én ezzel csínján bánnék, mert erősen gyanítható, hogy rossz kezekbe kerülne. Mert arról kétsége se legyen soha senkinek, a Fidesz ezerrel előbbre számolja a lépéseit, ezerrel figyel mindent, pszichológusokat, tanácsadókat fizet tucatszámra.ellenünk.. Vélhetően egyvalamiben fog a fideszke elbukni, abban amiben erősnek véli magát , amire szinte az egész létét építette,és ez a gyűlölet..A kezdeti értetlenséget, helytelenítést, mára felváltotta,a merev engesztelhetetlen állandósult, felpiszkált, lappangó,feszítő gyűlölet., és hányás a rezsimet védő egyének ellen.Az írásod minden szavával egyetértek, bár megértem ezt az önmarcangolást is , de vigasz lehet :"Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak pedig tele vannak kételyekkel".

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása