Fasiszta és/vagy náci, protekcionista nagyhatalom jöhet létre Magyarországon, esetleg egy véres polgárháború!
Bárhogy matekozok, nem jön ki más! Kérem, valaki cáfoljon meg!

voroscsillag_horogkereszt_masolata.jpg

Napok óta számolok és bárhogy is rakom össze a végeredmény mindig nagyon hasonló!

Kérlek kövesd a gondolatmenetemet és cáfolj meg! Borzasztóan örülnék, ha tévednék!

 

Alapvetés!

 

A Jobbik kijelentette, hogy nincs az a pénz amiért szövetséget kössön a az MSZP, DK "környezettel (Pm/Együtt). Ugyanakkor engedékenynek mutatkozott ugyanakkor a Momentum és az LMP felé. A Fidesz kapcsán nem tekintik reálisnak a koalíciót.

Az MSZP kategorikusan elutasított egy Jobbikkal történő összefogást, és jelenleg épp ellehetetleníti az Együtt, illetve az LMP lehetőségeit, és a DK-val igyekeznek felosztani a térfelet, miközben a PM túlélését egyfajta asszimilációval letudta, a Momentumot pedig nem tekinti semmilyen formában partnernek. 

A DK engedékenynek mutatkozik szinte bárkivel szövetséget kötni a Fidesz ellenében.

A PM kiegyezett az MSZP/DK paktummal és a túlélésre játszva elfogadja  a döntéseiket.

Az Együtt engedékenynek mutatkozik szinte bárkivel szövetséget kötni a Fidesz ellenében a túlélésre játszva.

Az LMP nagyon hasonló modellt mutat, mint a Jobbik, de engedékenynek mutatkozik az Együtt, a Momentum és esetlegesen a PM felé és látszat szerint szívesen áll be a Jobbik mellé, de ők is a túlélésre játszanak.

A Momentum számára a jelen választás csak statisztikai jelentőségű és a távlati stratégiát segíti elő kialakítani.

A Kétfarkú Kutya Pártot meg még önmaga sem veszi komolyan. 

A Fidesz gyakorlatilag mindenkinek hadat üzent.

 

Feltételezések

 

A Fidesz szerez döntő többséget (2/3) - Az alapvetés alapján pontosan olyan lesz a politika, mint most, az ellenzék - összetételtől függetlenül) csak biodíszlet lesz a parlamentben.

A Fidesz nem szerez döntő többséget, csak kormányalakító többséget - Az alapvetés alapján pontosan olyan lesz a politika, mint most, az ellenzék (összetételtől függetlenül) csak biodíszlet lesz a parlamentben.

A Fidesz közel annyi szavazatot szerez, mint az összes ellenzéki párt és a kormányt alakít. - Az alapvetés alapján pontosan olyan lesz a politika, mint most, az ellenzék (összetételtől függetlenül) csak biodíszlet lesz a parlamentben.

A Fidesz kevesebb szavazatot szerez, mint az összes ellenzéki párt, és az ellenzéki pártok a fent felsoroltakhoz tartva magukat nem alakítanak koalíciót vele szemben. Így a Fidesz alakít kisebbségi kormányt. - Az alapvetés alapján pontosan olyan lesz a politika, mint most, az ellenzék (összetételtől függetlenül) csak biodíszlet lesz a parlamentben.

A Fidesz kevesebb szavazatot szerez, mint az összes ellenzéki párt, és az ellenzéki pártok közül a Jobbik a fent felsoroltakkal szemben koalícióra lép vele - Így a Fidesz a Jobbikkal alakít kormányt. - A jelenlegi protekcionista kormányzat átalakul félfasiszta, protekcionista kormányzattá.

A Fidesz kevesebb szavazatot szerez, mint az összes ellenzéki párt, és az ellenzéki pártok a fent felsoroltakkal szemben koalícióra lépnek a Fidesszel szemben - Így a Jobbik az MSZP/DK/PM vonalon alakít alakít kormányt. - A jelenlegi protekcionista kormányzat átalakul nemzeti szocialista (náci), protekcionista (Az MSZP éra is az volt) kormányzattá. 

 

Problémák a fentiek miatt

 

Ha a Fidesz győz, mert az ellenzéki széthúzás megakadályozza a leváltását - értsd a nagy többség az ellenzéki pártokra voksol, csak a választási törvény miatt a Fidesz jön ki győztesnek, Április 9-én az emberek utcára fognak menni! (Én is). A Fidesz szimpatizánsok és az ellenzéki tömeg szembekerül!

Ha a Fidesz a Jobbikkal alakít kormányt, akkor a sértett jobbikosok és a többi ellenzéki erő megy az utcára (Én is), ahol az elégedett Fideszesek és az elégedett Jobbikosok kerülnek szembe az ellenzéki tömeggel!

Ha a Fidesz veszít, és az ellenzék alakít kormányt, bármilyen formában, a Fidesz szimpatizánsok, valamint a magukat vesztesnek és becsapottnak érző jobbikosok és baloldaliak kerülnek egymással szembe - megint csak az utcán (Én is ott leszek).

 

Alternatíva

 

Persze okoskodhatunk úgy, hogy a Jobbik és az MSZP majd összefog a kis pártokkal együtt, a Fidesz ellenében, és kooperatív rendszerben elfogadnak egy középutas politikai modellt, de az eddig elhangzottak alapján hamarabb lesz a Góbi sivatagból tengerpari üdülőövezet, semmint ez az opció valóra váljon. - De ebben az esetben is utcára megy a Fidesz! 

 

Összegezve

 

Ha a népek utcára mennek, mert lesz másfél, kétmillió elégedetlen, boldogtalan, frusztrált, becsapott, haragos ember április kilencedikén, bárki is győz, bármilyen módon, ami már elég ahhoz, hogy baj legyen. És nem hiszem, hogy mindenki otthon marad! 

A fenti okfejtés bármely kombinációját, vagy permutációját nézem a helyzet gigaszar! 

 

Szóval kérem valaki cáfolja meg amit leírtam! Mondjátok, hogy van egy olyan forgatókönyv, amit nem vettem sorra! Én lennék a legboldogabb!

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://shepherdszerint.blog.hu/api/trackback/id/tr1913797156

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása