Shepherd objektív: Ha ez Magyarország, akkor nem kell megmenteni!

images_5_1.jpg

Amikor azt olvastam, hogy Zuglóban két liter tejért az emberek odaadják a nevüket és adataikat egy fideszes képviselőjelöltnek, az első gondolatom az volt, hogy "Mindenki annyit ér, amennyiért megvehető".
A második gondolatom az volt, hogy "Szégyelld magad Zoli!"
Az első gondolatommal voltaképp Lázári mélységbe lavíroztam önmagam és kimondtam azt, amit évek óta érzek: - "Van amit nem kell megmenteni!". Aztán még égtem is miatta. Saját magam előtt. 

Időközben eltel egy év... Mégis azt érzem, azt gondolom, hogy igazam van.

Egy ország, ahol a "Jobban teljesít" álcája alatt emberek a nevüket adják ételért, voltaképp nem a politikai és gazdasági elit kudarca, hanem az ÉLETÉ.

Családvédelem? 

Sajátos gondolatmenet és logikai sor egy olyan országban, ahol a gyerekek jelzálog fedezetet jelentenek egy olyan hitelhez, aminek önrészét a gyermektelenek adójából adják oda annak, aki szaporodik, (miközben a családi pótlék kilenc éve nem emelkedett), mindezt azzal a céllal, hogy húsz év múlva a jelenben jelzálognak tekintett gyerekek fizetni tudják a szüleik nyugdíját. Cserébe az aki otthon marad, azaz nem is dolgozik, azaz nincs jövedelme, tehát nem is fizet adót, kap adókedvezményt. 

Bonyolult ügy. Nem is érti a társadalom.

A jelen gyerekgyárosai adósrabszolgát szülnek egy fenntarthatatlan bankországba! Ezek a gyerekek már az anyaméhben fejenként több millió forintnyi állami hitelt hordoznak, és megszületésük pillanatában sem lesznek a rendszer szemében többek egy új adósnál. Ez Orbán Viktor és a Fidesz jelenben épített, társadalmi jövőképe, aminek milliók tapsolnak, vigyorogva, olyan közhelyeket durrogtatva, hogy most aztán "épül az ország".

Persze. Épül. A gyerekeink vérén.

A tejen, krumplin, Erzsébet utalványon és gyűlöleten megvásárolható milliónyi közmunkás, nyugdíjas és szellemileg éretlen ember épp elég egy rosszul üzemelő társadalmi norma fenntartásához, hiszen mindig és mindenkor készek lesznek pár forintért, (tojásért, sonkáért) és némi aberrált gyűlöletért eladni a hitüket, értékrendjüket, gyerekeiket és unokáikat.

Az állami (Fideszes) médiamonopólium agymosása elhitette az emberekkel, hogy Afrika és a közel-kelet határos Magyarországgal (ez nem vicc!), és egy kevesebb, mint 200 kilométeres tyúkkerítés az akadálya lehet az Európába áramló népeknek, amikor Európa határa ennek az ezerszerese. Az már tényleg a Fidesz választóinak szellemi értékrendjét jelzi, hogy az Eu által kvótaként meghatározott 1296 embert nem kívánják befogadni, mert ezek megszállnák az országot, megerőszakolnák a szüzeket és elvennék a keresztényi hagyományainkat, de azért  ELNÉZIK a Fidesz által pénzért és szívességért befogadott mintegy százezer bevándorlót. Mindezt teszik úgy, hogy az adójukból erre az utóbbira kifizetnek velem együtt 400 milliárdot a Fidesz cégeinek, olyan emberek befogadásáért, akiket pont úgy világítottak át nemzetbiztonsági szempontból, mint Orbán Viktort. SEHOGY. Ebben a pénzen befogadott százezer emberben mindenféle náció van, immáron igazoltan menekült despoták, bűnözők és terroristák is! 

És a fenti két tétel igazság szerint épp csak horzsolja a jelen Magyarországának szellemi tragédiáját, hiszen a minap bejelentette a kormány, hogy minden magyar családnak van 10 millió forintnyi megtakarítása és ma egy átlag magyar 265 ezer forintot keres havonta és nettóban. 
Számomra ez annyit tesz, hogy Magyarországon van egy rakat milliomos, akik szórakozásból, unalomból, vagy ki tudja milyen megfontolásból, szakadt ruhát öltenek és sorban állnak a Blahán, vagy a II. János Pál téren egy tányér meleg levesért meg adományruháért és cipőért.
Hasonló észrevételt tehetünk akkor, ha meghallgatjuk a kormányt (Fidesz), amikor bejelenti, hogy félmillió gyerek ingyen ebédelhet és egymillió kap tanszer-támogatást! Na most ez utóbbi meg nyilván úgy történik, hogy a milliomos szülők lejmolnak az önkormányzatoknál, kérelmeket írnak, hogy kapjanak ebből az állami csodából, mert nekik nem telik rá! Azaz ma több százezer szülő okirat-hamisítást és adócsalást követ el, a hamis adatszolgáltatás mellett, hogy a gyereke ingyen egyen, vagy tanszer támogatást kapjon. Mert más logikus gondolatmenet ezt nem támasztja alá, ha egyszer ma mindenkinek van otthon 10 millája és két szülő esetén ötszázharmincezer forint nettó havi jövedelme! 

És a sor tetézhető, de félek fárasztó az embereknek olvasni, értékelni, felfedezni a tények szigorú és öntelt realitását, ahol BUDAPEST éves költségvetésének KÉTSZERESÉT költöttük el két (KETTŐ) sportlétesítményre (Vizes vb és a Puskás), mindezt úgy, hogy egyik épület sincs készen!
Érted? HÉTSZÁZMILLIÁRD forint úgy ment ki a költségvetés ablakán, hogy nincs nyoma!
És a népek nem értik, hogy ennyi pénz a "fejletlen" nyugati országok szintjén annyit jelent, (ott beosztják és nem ellopják a közpénzt), hogy ennyiből 1800 épületet azaz az V. VI. VII, VIII, IX, kerület ÖSSZES 1890 és 1910 között épült épületét fel lehetett volna újítani, a Várral, a Várkert bazárral, és a Citadellával egyetemben, ezzel életre hívva Európa legszebb belvárosainak egyikét és még mindig maradna 100 MILLIÁRD FORINT APRÓSÁGOKRA! (Ez a Budapest programom egyik eleme, de a kutyának sem kell ilyesmi.)

De nem! Nem akarjuk érteni! 

Nekünk a Soros, libsi, migráns, cigány, zsidó közhelyek maradnak, amiket plakátokon és nemzeti konzultációkon üzen a kormány, a béke, a megértés és az európai értékek jegyében, mondván a gonosz és elnyomó Brüsszel, továbbá Európa és a Világ gyakorlatilag minden népe és nációja az ellenségünk! Mert nekünk vannak olyan értékeink, amiket meg kell óvni!
BÁRKITŐL!
Lassan nincs olyan nap, hogy egy európai ország nagykövetét ne rendelné magához a külügyminiszter, hogy kioktassa, rámutatva a svéd, finn, francia, német modell hibáira, mondván már alapjaiban rosszul ítélik meg a világ ésszerűségét és rendjét, és kritikáiknak semmilyen alapja sincs! 
Mert Orbán Viktor megmondta, hogy mi a jó, mi a helyes, mi az ésszerű és ez akkor is így van, ha időközben mi lettünk Európa második legszegényebb országa, annak dacára, hogy nő a GDP, emelkedik az életszínvonal, javul az oktatás és az egészségügyi ellátás. 
És akkor a logika megint megáll egy pillanatra, mert ha tényleg ilyen jól állunk, tényleg ennyire jó itt élni, tényleg ilyen magas szintű az oktatás és az egészségügy, akkor miként van az, hogy elment innen egymillió munkavállaló, felmérések és kutatások szerint az iskolai tanulók harmada funkcionális analfabéta, és évente több, mint harmincezren halnak meg rossz egészségügyi ellátás miatt?
Nos csak egyféle LOGIKUS válasz létezik!
A milliomosok (tudod van minden családnak 10 millája és 530 ezer nettó fizuja) utazgatnak, világot látnak és a korhely létezés alapvetéseként halálra zabálják és isszák magukat jókedvükbe, de orvoshoz nem mennek. 
Ja igen! A gyerekek meg okosok, a felmérések, a statisztikák és a kutatások tévednek, hiszen ha az iskoláknak egységes tankönyveik vannak, és az iskolák egyharmadát odaadták az egyházaknak, akkor ott nem lehet egyetlen gyermek sem, akik lemaradt!

És igen! 

Lehet színezni, magyarázni, foltozni az igazság amúgy is kopottas ruháját, de ezt a cikket se olvassák majd el sokan, mert manapság olvasni, érteni, felfedezni, értékelni, nem sikk! Nem divatos, nem trendi. 

MA AZ A MENŐ, HA A MILLIOMOSOK LEMENNEK KÉT LITER TEJÉRT ODAADNI AZ ALÁÍRÁSUKAT!

Mert ez egy ilyen hely, egy ilyen világban, egy ilyen univerzumban, amiben amúgy a legfőbb probléma nem az amit fenn leírtam, hanem az, hogy MINIMUM HÁROMMILLIÓ EMBER PONTOSAN TUDJA, HOGY IGAZAM VAN!

CSAK LAPÍT!

Így a közhelynek tekintett Edmund Burke idézet, szépen valóssággá válik, hiszen "A gonosz diadalához csak annyi kell, hogy a jók tétlenek maradjanak!"

 

fejlecjapng.pngShepherd

A bejegyzés trackback címe:

https://shepherdszerint.blog.hu/api/trackback/id/tr3914670049

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sziszilane 2019.03.06. 11:37:08

Zoli, nem neked kell szégyelned magad.

L. Alex mondom a magamét 2019.03.06. 14:53:04

Ez most olyan jó, hogy meg is osztom!

Jóreménység 2019.03.06. 14:53:08

"ahol BUDAPEST éves költségvetésének KÉTSZERESÉT költöttük el két (KETTŐ) sportlétesítményre (Vizes vb és a Puskás), mindezt úgy, hogy egyik épület sincs készen!
Érted? HÉTSZÁZMILLIÁRD forint úgy ment ki a költségvetés ablakán, hogy nincs nyoma!
És a népek nem értik, hogy ennyi pénz a "fejletlen" nyugati országok szintjén annyit jelent, (ott beosztják és nem ellopják a közpénzt), hogy ennyiből 1800 épületet azaz az V. VI. VII, VIII, IX, kerület ÖSSZES 1890 és 1910 között épült épületét fel lehetett volna újítani, a Várral, a Várkert bazárral, és a Citadellával egyetemben, ezzel életre hívva Európa legszebb belvárosainak egyikét és még mindig maradna 100 MILLIÁRD FORINT APRÓSÁGOKRA! (Ez a Budapest programom egyik eleme, de a kutyának sem kell ilyesmi.)"
Ez a lényeg. S ahol ezt nem értik ott semmit sem értenek. Ahol ezt meg lehetett tenni ott bármit meg lehet tenni büntetlenül.

Judit Soltész 2019.03.06. 17:16:57

Mindíg elolvasom amit írsz és a jelenlegit is kedvelem. Elgondolkoztam rajta, hogy én, mint anya, ha a gyerekeim sírnának az éhségtől, mi az amit nem tennék meg. Hála érte, hogy az előző rendszerben egyedülálló anyaként, rengeteg spórolással, de mindazt meg tudtam adni a fiaimnak, amit abban az időben az osztálytársai megkaptak. Ha a mai eszemmel, de a fiatal korommal olyan helyzetbe kerülnék, hogy a gyermekeimnek nincs mit enni, azt hiszem, hogy inkább a testemet adnám el, mint a lelkemet.

Béla Hoffmann 2019.03.06. 19:51:43

Néha sajnálom, de sokszor nem hogy eljárt felettem az idő. Ilyen országban nem lehet élni ha gondolkodni is képes vagy, mert nem lehet elfogadni ezt a mocskot ami beteríti ezt az országot amit a hazánknak hívunk. Nagyon sajnálom a középkorúakat, fiatalokat, gyerekeket mert nem tudják és nem fogják tudni mi az hogy együttérzés, segítés a rászorultakon, az elesettek felemelése, az alapvető erkölcsi normák betartása. Átkozottak legyenek azok akik ide juttatták az országot, az embereket, de legyenek átkozottak azok is akik kiszolgálják őket.

ati27 2019.03.09. 18:37:25

Érdekes beszélgetés volt a munkatársaimmal a héten. Alapvetően eu pártiak, de azért sok dolog előtt értetlenül állnal. (ja nem magyarország, hanem egy észak európai országban, akik elég sokat beraknak a büdzsébe). Szóval kicsit értetlenek voltak, hogy a spanyoloknál milyen fejlett vasúti hálózatot építettek EU-s pénzekből. Vagy azon még jobban meg voltak akadva, hogy egy jól menő gumigyárat, a közeli városból Portugáliába telepítettek, nagyrészt EU-s forrásokból. Magyarul egy nettó befizető azért fizet, hogy vigyék el a termelést, és még eyért fizessenek is. Persze az EU azért szép lassan reagálni fog majd erre is.. Én csak annyit mondtam, hogy k-európában rendszerszinten lopják el az EU-s pénzeket.. HA ezek tudnák, hogy pl egy alföldi istenhátamögötti faluban 11! kilátót építettek EU-s pénzből, vagy 1 lépcsős mozgássérült liftet.. És ezek csak cseppek a tangerben...

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása