Shepherd: Ezért érzed a tüntetések után a csalódottságot

vv_03090.jpg

Átalakul valami.

A legközelebbi rokonaid, barátaid és ismerőseid is cserben fognak hagyni, ha azt kéred tőlük, hogy politizáljanak a rendszerváltás érdekében. Holott nem szeretik a Fideszt, nem szeretik a jelenlegi rendszert! 
Ha arra kéred őket, hogy segítsenek kutyáknak, szegényeknek, rászorulóknak mindent meg fognak tenni, de ha ennek bármilyen politikai hangot adsz, akkor eltávolodnak tőled. (Ez persze nyilván nem igaz mindenkire de a nagy átlagra igen.)

Ilyen mondatokat hallasz majd: - "Nem akarok politizálni!", " Úgysem számít!", "Nincs értelme!", "És mi lesz helyette?", "Beszéljünk másról! Minek politizálni?"

Félnek! 

De ez nem a klasszikus félelem - mint teszem azt félni a pókoktól, a sötéttől, vagy a szellemektől! Ez a fajta félelem nem más, mint a bizonytalanságtól való félelem. A megfoghatatlantól, a ködöstől, a felismerhetetlentől való félelem. Létbizonytalanság, életbizonytalanság, jövőkép bizonytalanság. 

Ez a félelem rejtett. Gyakran be sem vallják maguknak az emberek. A struccpolitika az, ami elhiteti, hogy amíg nem politizálnak, addig megússzák. 

Figyeld meg, olyanok mondanak majd neked nemet - félve - akikről tudod, hogy bármikor embert ölnének a családjukért, merészen beleállnak egy utcai bunyóba, ne adj isten képesek mások által elképzelhetetlen dolgok végrehajtására. De képtelenek a bizonytalannal szembeszállni! Nem politizálnak, mert a politikai állásfoglalás a jelen politikával szemben BIZONYTALANSÁGOT AD. Azaz félelmet szül.

Ma Magyarországon azért tud a Fidesz talpon maradni, mert határozott képet alkot arról, amivel szembeáll. Azaz nagyon határozott, karakán, érthető és világos az ELLENSÉGKÉPE. Soros, Migránsok, Brüsszel, Liberalizmus, stb. (És ennek igazolására kegyetlen sok pénzt költ!) A biztos és érthető állásfoglalás, még ha gyűlöletre is épít, könnyen kezelhető, világos és BIZTONSÁGOT sugall. Bármi ami ezzel szembehelyezkedik egyszerűen bizonytalan, ami pedig félelmet szül. Ennek történelmi példái is vannak, hiszen sok társadalom vállalta fel az egyértelműen rossz politikai rendszerek terhét, szimplán azért, mert a politikai és hatalmi elit képes volt egy eszmét, egy ideológiát olyan magabiztossággal kezelni, ami százezreknek vagy millióknak erőt és reményt, míg másoknak, akik kételkedtek az eszme igazában, kétséget és félelmet adott. Ilyen a fasizmus és ilyen a szocializmus is. 

De nézzük napjaink Magyarországát.

Például ha rendszeresen azt hallod, hogy a migránsok rosszak, mert arabok (az araboktól félünk), mert terroristák (a terroristáktól és a terrortól félünk), mert elveszik a keresztényi értékeinket (aki nem keresztény az biztos muzulmán, azaz arab, azaz terrorista, azaz félünk tőle), DE majd a Fidesz megvéd, mert kerítést épít és az EU-val is szembemegy, akkor az BIZTONSÁGOT AD (sokaknak). Mert megvéd! És aki képes védelmet adni, az - logikusan - erős! Azaz biztonságos.

Most képzeld el, hogy valaki azt mondja, hogy nem minden arab muzulmán, nem minden muzulmán terrorista, nem minden arab terrorista. A mai világban ezt elhinni olyan erő kell, ami felül írja a világ majd egészének véleményét. Aki ebbe belegondol gigászi bizonytalansággal néz szembe. Ellentmond a híreknek, amik kiemelten foglalkoznak egy migránsok bűncselekményeivel, míg másokét elhallgatják. Például Magyarországon az erőszakos bűncselekmények majd összesét a családon belül követik el, magyar férfiak, a saját feleségük és/vagy gyermekükkel kárára! Statisztikailag ma több magyar férfi követ el a családjával szemben erőszakot, mint amennyi terrortámadás az egész világon történik! A hírek mégsem azt harsogják, hogy a magyar férfiak erőszakosak, hanem azt, hogy a migránsok azok terroristák, arabok! A mozlimok, azaz voltaképp bűnözők, rosszak, mert... 

...mert nem olyanok, mint az átlagos magyar. 

Ha valaki idegen, más a kultúrája, mások a gyökerei, az identitása, akkor nem bocsátunk meg! Egy magyarnak elnézzük ha megerőszakolja a kislányát, persze elmondjuk mindenféle ringy, rongy embernek, de két nap után már eszünkbe sem jut. Mert a média nem sulykolja! Nem ismétli! A Média a migránsokkal, a gonosz Brüsszellel és a Fidesz Hősies kitartásával van tele. A Gonosszal szembeni harc egyszerű frázisai. 

Persze, hogy milliók dőlnek be neki! Arról, hogy a Fidesz lop, csal, hazudik, kinyírja a médiát, hogy csak a saját igazságait hangoztathassa, senkit sem érdekel, hiszen amiről nem tudunk, nem hallunk, az nincs is. 

 

Nézzünk egy másik tételt!

Biztonságos kijelentések: A család fontos. A gyerek szentség!

Manapság ki az a hülye, aki ezt megkérdőjelezi? Ezek erős és biztonságos gondolatok! Hogyan lesz ebből bizonytalanság? Hogyan érik el, hogy bizonytalanná válj? Miért fogsz félni?

Figyelj!
Lépésről lépésre:

1. A Család fontos! A gyerekek fontosak!
2. Támogatjuk a családokat, támogatjuk a gyerekeket!
3. A gyerek és a család fontos konzervatív értékek! Hiszen a konzervatív és keresztény Fidesz értékei!
4. Aki liberális az nem hisz a konzervatív értékekben. Hiszen a liberálisok nem szeretik a konzervatívokat!
5. A liberálisok nem szeretik a konzervatívokat, ezért nem szeretik a családot és a gyerekeket.
6. A liberálisok azért nem szeretik a családot és a gyerekeket, mert más az értékrendjük.
7. Aki liberális az nem keresztény! Nem szereti a családot, mert meleg, vagy melegeket támogat.

Érted?

A biztonságos értékeket valló vádló, és a bizonytalan vádolt helyzete. Pedig egy liberális is szereti a családját, szereti a gyerekét. DE a fenti propaganda leegyszerűsített LÁTSZATBIZTONSÁGÁVAL szemben nincs sok érv. Hiába mondogatja valaki, hogy gyerekeket nem szabadna jelzálog-fedezetnek tekinteni! Egy olyan országban, ahol kétmillió embert érint a devizaprobléma, és ebből szinte senki sem állt ki harcolni a saját és a családja érdekében, nem sokat várhatunk! A gyerekek pénzre válthatóak és ha ez megborul valamiért, akkor majd ugyan olyan megalkuvók lesznek az emberek, mint a devizaügyekben. Magyarországon a bank tisztelete erősebb, mint a család tisztelete! De ez a gondolatsor nem bizonyosság, nem érv, nem állásfoglalás, csak pár hozzám hasonló libernyák gondolata és mert kimondtam, hogy a mai magyar szokásjogok alapján van valami ami erősebb a családnál (gyávaság, képmutatás, megalkuvás, pénzéhség, hatalomtisztelet), akkor a fenn felsorolt gondolatsor miatt ÉN LESZEK A ROSSZ EMBER, HOLOTT SIMA TÉNYT KÖZÖLTEM, amit a valóság igazol. 

De a valóság lényegtelen! Mert a hírek, a média és az az információ számít, ami a valóságra van festve! 

Ma MINDEN fideszes politikai érv ilyen erős, BIZTONSÁGOT sugalló alapvetések köré van építve, amit nem csak az egyszerű és tudatlan, de a magasan képzett emberek is könnyen el tudnak fogadni, mert a BIZTONSÁG könnyen elfogadható!

Érteni kell, hogy baromi nehéz érvelni, harcolni, küzdeni valami ellen, ami határozott, és biztonságot sugall, ráadásul nagyon egyszerű és közérthető.

Nagyon összetett és nehezen érthető, és emiatt BIZONYTALAN, amikor valaki elkezdi fejtegetni, hogy a migránsok voltaképp színes társadalmi, szociális, gazdasági környezetből jönnek, akik vallási, nemi, etnikai összetétele vegyes. Ennek az az oka, hogy bármely földrész, bármely országából is érkezhetnek. Ugyan ilyen nehéz és bonyolult érteni, hogy a gyermekvállalási kedvet nem bankhitelekkel és pénzügyi manőverekkel kell erősíteni, hanem olyan gazdasági, társadalmi, szociális rendet kell alkotni, amiben szívesen vállalnak az emberek családot és gyereket. 

A fenti két gondolatmenet feltételezi, hogy a hallgató érti és elfogadja, hogy a világ összetett és sokféle! Ezt sokkal nehezebb érteni, mint azt, hogy MI MEG AKARJUK ŐRIZNI A MAGYARSÁGUNKAT. Ez a két dolog nem zárja ki egymást, de míg az egyik alapvetés bonyolult, összetett és sok kérdést vet fel, azaz bizonytalan, addig a másik egyszerű, közérthető és szimpatikus, azaz biztonságos. 

Ahhoz, hogy a Fideszt leválthassuk olyasmit kell tenni, ami erős, egyszerű és épp ezért BIZTONSÁGOT AD! A Fidesz legyőzésének így egyetlen reális módja van! 

Olyan erős, biztonságot adó dolgokat kell megtenned, ami a környezetedben felülírja a bizonytalanságot.

 

Ha szeretnéd leváltani a Fideszt, ha szeretnéd, hogy az ellenzék valóban téged képviseljen, ha azt akarod, hogy a politikai, gazdasági elit megváltozzon, ha szeretnéd a rendszerszintű változást, akkor nem másra kell tekintened, csak és kizárólag önmagadra. A saját egyéni erődre, hitedre, ambícióidra és azon erőfeszítésekre, amiket egyénként meg tudsz tenni! 

Tudod, ezért érzed a tüntetések után a csalódottságot, mert...
...mert megteszel egy iszonyat erejű lépést, ami kívülről valami eszelősen bátor dolognak hat. 

UGYAN IS A TÖMEG AZ EGYIK LEGNAGYOBB BIZTONSÁG. A Tüntetés nagy és erős dolog! Egységet, összetartozást, kötődést mutat. Csupa jó és BIZTONSÁGOT dolgot. A Fidesz ezért pénzelte a Békemenetet, ezért utaztat milliárdokért résztvevőket a rendezvényeire. Megfizeti a tömeget, ami a Fidesz szavazóiban így BIZALMAT KELT!

A tömeg, az egység!

A közösség felfoghatatlanul nagy biztonságot sugall! Így mikor hazamész a tüntetésről és egyedül maradsz a kérdéseiddel:
- Miért nem sikerült?
- Miért jöttünk haza?
- Miért sétálgattunk a helyett, hogy bementünk volna a Parlamentbe?

BIZONYTALANNÁ VÁLSZ. Azaz félsz!

A jelenlegi politikai ellenzék ezt nem érti! Valamilyen oknál fogva a nagy és erős tömeget nem vezetik tovább újabb, erősebb és BIZTONSÁGOT adó irányba. Nem adnak támpontot, nem adnak célt, eszmét, munkarendet, folyamatot, koncepciót, azaz olyan dolgokat, amik egyszerűek, világosak és BIZTONSÁGOT ADNAK.

Amikor adnak egy értéknyilatkozatot - mint tették legutóbb - akkor az nem ad biztonságot, mert fogadkoznak, cselekvés helyett. A jelen állapotban az ellenzéknek szilárd és közös alapelvek mentén CSELEKEDNI kéne és ehhez kéne a társadalom segítségét kérnie. Az ellenzéknek feladat-orientálttá kell válnia és ebbe a feladatba be kell vonni azokat, akik készek és képesek egyes feladatokat megoldani! 

Az ellenzéki politikusoknak az a dolga, hogy az ellenzéki - rendszerváltó - tömegnek munkát adjon ahhoz, hogy rendszert váltson! 

Neked, aki szeretnél rendszert váltani, az a dolgod, hogy tegyél olyasmit, ami felülmúlja azon dolgokat, amikről azt hitted, hogy nem vagy rá képes! 

Ha ez a két dolog összetalálkozik az optimális!

A mai világban ha ez a két akarat egymásra talál készen van a FORRADALOM RECEPTJE!

De vajon miért nem történik meg a forradalom?

Kimondok egy sima igazságot!

A Forradalom már kitört! Folyamatban van! Ez egy XXI. századi forradalom, ahol - mint a forradalmak esetében mindig - van egy kisebbség, aki utcára megy, beszél, érvel, demonstrál egy olyan alapelv ellen, amit a hatalom képvisel.

A jelen Magyarországán az emberek, nagyon helyesen, nem akarnak véres forradalmat. Ennek viszont ez az útja. Bukdácsolunk a szembe szélben, ahol a látszat szerint senki sem támogat minket. Pedig ma legkevesebb hárommillió ember keresi a megoldást, csak fogalma sincs, hogy mi az a megoldás. Mert valaki mástól várja. Azt szeretné, ha lenne egy új Orbán Viktor, aki kiadja az HIT alapvetéseit, ami majd jobbá teszi a mindennapokat, ahol csökken az orosz és kínai befolyás, nem adósodik el az ország, nem emelkednek ilyen tempóban az árak, nem lopják szét az ország javait a politikusok. 

DE NINCS ILYEN EMBER.

Azért nincs, mert aki eddig jelentkezett azt a tömeg nem tekintette hitelesnek, hiszen nem tudta a Fidesz évek óta tartó országrombolását pár nap alatt megszüntetni! A társadalom türelmetlen, akaratos, és azonnal akar mindent. De eközben semmit sem tesz azért, hogy a változás bekövetkezzen! Eltűri a jogalkotás igazságtalanságait, a helyi kiskirályok hatalmi tébolyát épp úgy, mint a saját gyereke elbutítását a szétvert oktatásban, vagy a szülei halálát egy piszkos kórházban. 

Mindenki (én is) az ellenzéket okolja, mert képtelenek a társadalmi nyomást felismerve egységesen, egy nagy és erős bástyát alkotni, azaz biztonságot nyújtani! A saját értékrendjük talmi csillogásához próbálnak tömegeket csatolni, de az embereknek nem elég egy látszat egység, egy látszat közösség, egy látszat forradalom. 

Az emberek BIZTONSÁGOT akarnak. Azaz olyan iránymutatást, amihez ha csatlakoznak az képes őket megvédeni, teszem azt attól, hogy kirúgják őket a munkahelyükről. A változást éhező társadalom olyan politikai értékvetést akar, amiben az ellenzék, a civil mozgalmak és a "kisember" egyaránt fel tud lépni a jelenlegi helyzet megváltoztatásának érdekében, a saját ereje maximumával! 

De ehhez kell egy erős és vállalható eszme, egy hatékony csapat és az a tömegbázis, ami ezt Biztonságossá emeli.

Persze ha az ellenzék nem akar rendszerváltást, csak játszik velünk (mint azt sokan feltételezzük), akkor megint oda jutunk, hogy egyenként kell megtennünk mindazon rettenetes nehéz dolgokat, amiket együtt sokkal könnyebben meg tudnánk tenni. És ehhez nem vezető ember, csak vezető értékrend kell.

Így arra biztatlak, hogy te magad cselekedj, ha másoktól is ezt várod. Elsőként te lépj, te adj, te szolgálj, te menj! 

Mindenki tegye meg azt, ami tőle telik. Ereje, képességei szerint. Ha az ellenzéktől vársz megoldást, akkor keresd meg őket és biztosítsd erről. Ha mást akarsz, tedd azt meg. 

DE NE VÁRD A CSODÁT. 

És ne próbálj senkit meggyőzni arról, hogy politizáljon. Arról akard meggyőzni, hogy tegyen valamit azért, hogy a saját, a szülei és a gyereke élete jobbá váljon. Osszon meg tartalmakat az interneten, merjen kérdezni olyan dolgokról, amik kétségeket ébresztenek benne. Segítsen, adakozzon, támogasson, alakítsa ki a saját egészséges értékrendjét és mutassa fel!

Ha pedig kezdeményező alkat vagy, akkor mindazokat akik körülötted vannak, rá kell ébresztened arra, hogy ne a csapatodhoz, hanem az értékrendedhez tartozzon.

Ne add fel, ne vegye kedved, ha hazaküldenek egy tüntetésről! De írj a szervezőknek, hogy cselekvést mutassanak! Váljon az ellenzék cselekvő, hatékony és alternatívát nyújtó közösséggé, mert ez BIZALMAT ÉBRESZT a mai félelemre és bizonytalanságra épülő hatalommal, a Fidesszel szemben, ami a család, haza, nemzet szavak barikádja mögött épp eladja a gyerekeinket aprópénzért!

Kérlek ne hagyd cserben a következő generációkat. Ma dől el a sorsuk, lehet abban a pillanatban, amikor először úgy döntesz, hogy segítesz valakinek, vagy adj isten kockázatot vállalva részt veszel egy ellenzéki megmozduláson!

Kezdeményezz és állj oda mások kezdeményezéseihez. Nincsenek egyszerű megoldások, mert azokat a Fidesz használja a társadalom féken tartására. A gyűlölet, a kirekesztés, a szélsőséges értékrend korában élünk, ahol a komplex és összetett gondolat, a terv, az ésszerűség üldözendő bűncselekménnyé vált. Ha rendszert akarsz váltani egyszerű eszmékkel, amik erőt és Biztonságot adnak, akkor keresd a tömeget, a kapcsolatot és merj tervezni, értéket teremteni és segíteni másokon! Merj más lenni, mint a Fidesz! 

 fejlecjapng.pngShepherd

A bejegyzés trackback címe:

https://shepherdszerint.blog.hu/api/trackback/id/tr1314700350

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

prognosys 2019.03.19. 15:24:30

Ajánlom figyelmedbe: hafr.blog.hu/
Kicsit bonyolultan fogalmaz - kevésbé közérthető -, de a lényeg nagyjából ugyanaz, amiről te is írsz!

Ha ezek az erők (gondolatok) egyesülni tudnának - volna remény...

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása