Horváth Szilveszter, fideszes, roma vezetőnek! Mondhatnám rád, hogy büdös kancigány!

Mondhatnám rád, hogy büdös kancigány! De nem mondom, mert ez általánosít, kirekeszt, megbélyegez másokat: romákat. 

Jelen cikkem reflexió Horváth Szilveszter Baranya megyei roma politikus (Fidesz) beszédére.

 

Éveket töltöttem el roma családok között! Évekig néztem, hogy az általánosítás masszív és ócska hazugságai, hogyan rántják mélybe a cigányságot, miként alacsonyítja állattá azt is, aki igyekszik. Cigánynak lenni ma Magyarországon hasonlatos ahhoz, mint négernek lenni a hatvanas évek Amerikájában, csak nekünk nem jut egy dr. Martin Luther King, csak Farkas Flóri meg sok tucat, tokás, bőrkalapos, hozzád hasonló képmutató pojáca.  

Általánosítás helyett beszéljünk kicsit a valóságról!

Gettók mélyén ma egymillió roma tengődik teljesen kilátástalan élethelyzetben, ahol apák viszik lopni a gyerekeiket, anyák válnak lányukkal együtt prostituálttá, mert az elmúlt harminc év roma felzárkóztatási programjaiba öntött forintmilliárdokból valahogy egy fillér nem sok, annyi sem jutott roma felzárkóztatásra.

Tudom! Ott éltem köztük! 

Durva igazság kell? 

Mondjam a szemedbe te képmutató senkiházi, hogy mi a realitás? Kell a tény? Kell a mocskos valóság?

Még leírni is szégyenlem, de ez az igazság!

Ha ma valaki késsel vesz el cigit, mobilt, életet az az esetek kilencvenkilenc százalékában nem szír, egyiptomi, kurd, vagy bármely más náció tagja, akit te migránsnak bélyegzel, hanem MAGYAR állampolgárságú és cigány etnikumú ember! 

A cigány bűnözés létező fogalom! Nekem mégis mindig Tiborc jut eszembe, amikor ezt valaki a szemembe vágja!

"És aki száz meg százezret rabol, bírája lészen annak, akit a szükség garast rabolni kényszerít."

Ha ma valaki egy napra megvehető kenyérrel, krumplival, vagy pénzzel arra, hogy véleményt formáljon, szavazzon, alakoskodva szolgáljon alamizsnáért, akkor elmondható, hogy nagy eséllyel egy cigányról beszélünk! Az elmúlt évtizedek politikai kézikönyvében ott volt és máig ott van legkevesebb félmillió roma szavazó, aki egy napra megvehető, ha épp a politika érdekeit kell szolgálni! Jobbra balra egyaránt leng ez a zászló és nem politikai értékrend "csak" a szimpla haszonszerzés szele lobogtatja.

A roma társadalom nyomora rabszolgává is teszi őket! Harcukat beárnyékolja a sötét múlt és a pénzre váltható felelősség. 

Folytassam? 

A cigányság legfőbb problémája nem a bőrének a színe, vagy az, ahogy élnek.

A cigányság legfőbb problémája az, hogy abból él, hogy problémája van!

A cigányság mai életvitele nem más, mint a problémák konzerválása, mert ez a megélhetés alapvetése, módszere és iránya! 

NEM A MIGRÁNSOK ITT A BAJ! DE NEM IS A CIGÁNYSÁG.

A baj az, hogy Ti, a cigány politikai elit nem mutattok jó példát. Képmutató módon pénzért eladjátok a saját népeteket!

A cigány gyerekek iskolai, társadalmi szegregációja nem zavar, hiszen ez "jó" propaganda, remek médiafelület arra, hogy sajnáljanak az emberek és egy kis pénzhez jussatok! A cigányság lezüllése, kulturális elszigetelődése, vagy a vidéki roma falvak bűzős valósága nem zavar benneteket, mert erre hivatkozva tehet zsebre a roma politikai elit egy rakat pénzt! Ha egy roma asszonyt egy cigány polgármester félrevezet, orális szexre kényszerít, az nem probléma, csak egy megszégyenített cigány ügye. Ha egy romát sérelem ér, ne adj Isten megölik, az nemzeti gyász, a mártíromság maga. Persze ha egy roma közösség lincsel az más téma, mert ha egy roma közösség öl, az mára érthető és sajnos elfogadott norma lett! 

Tudod engem hány roma lopott meg? Akik nekem dolgoztak a magyar átlagbér kétszereséért, még azok is! Akin segítettem, hogy kilábaljon az uzsorás markából, az is! Mikor szenet, ételt, ruhát vittünk se volt köszönet, de hallhattuk a "Nekem jár!", vagy a "Nekem miért nem jut?" közhelyeit.

A cigányság nem rossz, csak végtelenül és felfoghatatlanul elromlott.

Morális értékrendje lassan kihal, erkölcsi normái a többségi társadalom számára érthetetlenek (Miért kell a buszon táncolni, hangosan ordibálva beszélni, másokban félelmet és riadalmat keltve? Miért kell erőszakkal reagálni a legegyszerűbb élethelyzetekre is?)

Mert ezt tanulják, ezt látják a szüleiktől, nagyszüleiktől. 

Ez a családi minta, maga a nyomorúságos élet! 

A cigányság értékei amikre - joggal - oly büszkék, igazság szerint csekély kevesek képviseletében lelhető fel. De a lehúzás, a mértéktelen és felfoghatatlan mértékű akarnokság, a tolakodó és mindenáron való szerzési vágy naprakészen tetten érhető a cigányság tagjai között és azon kevesek, akik cigányként ma hátat fordítanak ennek a felfogásnak, tanulnak, dolgoznak, értéket teremtenek, azok viselik leginkább az élő rasszizmus súlyát.

Te, mint cigány politikus mégis rasszizmust hirdetsz!

Köpd magad szemen. 

Nem véletlen hagytam abba a karitatív munkát. Mert én magam egyedül kevés vagyok ahhoz, hogy a hozzád hasonlók eltűnjenek. A cigányság felemelkedésének ma egy akadálya van és az maga a cigányság. A megvásárolhatóság, a kétszínűség és az a megmagyarázhatatlan és felfoghatatlan nézet, miszerint egy roma több, vagy jobb, mint egy magyar. Pedig nem! Egy roma pontosan annyi mint bárki más ebben az országban. Egy roma nem különb, de nem is rosszabb. De különbbé és rosszabbá is válhat. Mert ez az ország nem ismeri név szerint a börtöntöltelékeket, de névről tudja, hogy ki dr. Horvát Gina orvos, Bogdán László polgármester, dr. Szirtesi Zoltán orvos, vagy dr. Horváth József rákkutató.

Nem kell valakivé felnőni, de nem is kell senkivé zülleni. Mert mi magyarok becsüljük azokat, akik többé teszik ezt a csodás nemzetet! És ez nem szín, nem etnikum és nem rassz kérdése. 

Szimplán emberségé. 



Juhász Zoli - Shepherd

 

ui:

A beszédről, amire reflektálok: elhangzott beszéd. 

És lesznek sokan, akik ezt a cikket olvasva engem fognak beállítani rasszistának! Lelkük rajta! 

A bejegyzés trackback címe:

https://shepherdszerint.blog.hu/api/trackback/id/tr1914751219

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása