Shepherd objektív: Alternatíva

Képtalálat a következőre: „elágazás”

Amikor felteszik, vagy feltették a kérdést, hogy mégis "Kire kellett volna szavazni? Ki az alternatíva?" - nehezen tudtam rávágni a választ.

Dolgoztam az ellenzéki összefogásért, magamévá tettem a taktikai szavazás elvét, eszelős mennyiségű időt áldoztam arra, hogy a megállapodásra és együttműködésre képtelen ellenzéki erők olyan létszámban legyenek jelen a parlamentben, hogy elkerülhető legyen a kétharmad és ezzel elejét vegyük a gránit szilárdságú alkotmány és ezzel Magyarország jogi alapszerkezetének további módosításait. 

Persze ez csak egy érv volt az ellenzék mellett és a Fidesz ellen.

Úgy gondoltam, hogy egy kiegyensúlyozott parlament - ahol nincs senkinek kétharmada - ahol egyfelől ott van a Fidesz a maga sajátos gazdasági, társadalmi, szociális érzékenységével és tehetségével (értsd egyikhez sem ért.) másfelől ott van egy csapatmunkára képtelen részben alkalmatlan, részben erősen soviniszta, részben koncepció nélküli alakokból álló ellenzék - a választópolgárokban felmerül a kérdés: - Valóban ez a magyar parlamentarizmus maximuma?

A választások előtt és ma is hiszek abban, hogy a XXI. századi Európa embere képes lenne egy új, az eddigiektől erősen eltérő politikai modellt létrehozni, ugyanakkor minden nap tapasztalom, hogy a magyar társadalom nagy hányada nem keres mást csak egy strómant, akire ráfoghatja, hogy miatta rossz a gazdaság, alacsonyak a fizetések, emigrálnak a fiatalok, romlik a közoktatás és az egészségügy színvonala. 

Ma - számomra - azon túl, hogy folytatom a megkezdett munkát a legnagyobb kihívás az, hogy tizennyolc hónap alatt képes legyek megalapozni (jövőre önkormányzati választások) egy olyan új, XXI. századi, felelős, gondolkodó ellenzéki erőt, akik tagjai nem pénzért, előnyökért, pozícióért, vagy hatalomért akarnak politizálni, hanem abból az alapvető meggyőződésből, hogy Magyarország és Magyarország lakói megérdemelnek egy jobb országot.

A cél érdekében írtam egy új adóprogramot, ami radikálisan átalakítaná a gazdaság szerkezetét. Készítettem egy új energetikai programot, ami természeti, környezeti adottságainkkal együttműködve dolgozna. Elkészítettem egy új fenntartható agrármodellt, ami évszázados hagyományainkat lépes integrálni a már említett fenntartható energetika rendszerbe és új gazdasági alapokat hozna létre. Írtam egy nyugdíjprogramot, ami harmincöt év alatt átalakítaná a jelenlegi kiszolgáltatott rendszer alapjait és fenntarthatóvá válva lenne képes gondoskodni a szépkorúakról... Készítettem egy programot, ami négy év alatt egymillió - jelenleg mély-szegénységben, illetve rászorultságban élő embernek adna új esélyt a felemelkedésre olyan módon, hogy az az ország hasznára váljon... És megírtam egy programot, ami a migrációt tudná kezelni, olyan alapvetések mentén, amik egy egészen szokatlan struktúrában segítenének a probléma megoldásában.

Naivitás lenne azt gondolnom, hogy ez százezreket érdekel, vagy tízezreket fog motiválni. Azt sem hiszem, hogy ezt két nap alatt a köztudat részévé lehet tenni, és abban sem hiszek, hogy ma ezekben a tervekben a magyar társadalom jobban tudna hinni, mint teszem azt a kormány migráns-politikájában.

De abban hiszek, hogy amit kitaláltam az helyes és jó alapvetések mentén lett létrehozva és abban is hiszek, hogy pár tucat ember kész és képes lesz dolgozni azon, hogy ezek a tervek megvalósuljanak. 

A blog mostantól lépésről lépésre vezeti majd azokat, akiket érdekel ez a fajta építő munka, az a folyamat, ahogy létrejön a semmiből egy tevékeny csoport, akik azon akarnak dolgozni, hogy a "dolgok" megváltozzanak, átalakuljanak és ha felteszik a kérdést, hogy mi az alternatíva, akkor legyen végre egy jó válaszunk. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://shepherdszerint.blog.hu/api/trackback/id/tr1813996826

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása