Aha! A répától meg fütyülni lehet.

Képtalálat a következőre: „répa”Reménytelenül optimista vagyok, ami Magyarországon könnyed eufemizmus a retardáltra. 

Jószerével ott vagyok minden tüntetésen, elolvasok minden ellenzéki írást, hallgatom az ellenzék híreket, de a valóság olyan, mint a bikacsökös rablótámadás, és a tripla féldeci, körömlakklemosó keveréke: - Bizonytalan emberek hallgatnak, bizonytalan embereket arról, hogy mi az ami rossz! 

Szerintem, ha egy ötéves gyereket kirántunk a homokozóból, hogy: - "Na öcsi, mit szeretnél?", akkor vélhetően sokkal több konkrét és realizálható elképzelést hallhatunk (hintaló, rózsaszín tablet, csoki, a Ricsi ne bántson), mint ha ugyan ezt megkérdezzük egy meglett, dolgozó, a mindennapok csörtéjében edzett "átlagpolgártól".

- Mondja Terike, mit is szeretne?

- Monnyon le a' Orbán!

- Miért?

- Me' lop.

- Mit lop?

- A nyugdíjat.

- És mi lesz, ha lemond?

- Má' hogyhogy mi lesz? 

- Ha lemond az Orbán mi lesz?

- Hát... Majd jön akkor a izé és akkor majd lesz megen nyugdíj.

Persze a fenti párbeszéd erősen dramatizált, mert ettől százból kilencvenötször sokkal ostobább válaszokat kapok. (Majd jön a Gyurcsány, a Vona, a Karácsony, Márki Zay, az izé, a hogyishívjákból, legyen forradalom, kössük fel, szálljuk meg a bankokat, nincs alkotmány, szentkorona, stb... ) Pislogok, mint béka a főzőlében és mélázok rajta, hogy voltaképp hol is van a kutya hantja? Mi az igazi, a mindent felborító szívbemarkoló valóság? 

Bárki meg tudná fogalmazni mit is akarnak ma a magyar emberek?
Rendszerváltást?
Kormányváltást?
...Vagy csak szimplán egy kis aprót, némi nyugalmat, meg egy jobb mobilt? 

Úgy vélem (igen ez szubjektív), hogy a magyar társadalom csak valami ködös párhuzamot lát a politika és a gazdaság, a gazdaság és a szociális háló, a politika és az oktatás, vagy az egészségügy között. Persze mindenki érti, hogy rossz, rosszabb, még rosszabb, de ha valakit megkérdezünk, hogy mondja el miért rossz és mitől lehetne jobb, akkor szikár valóság olyan, mintha feszítővassal vágnának szájba, egy közepes kocsmai balhéban. 

Az embereknek alapvetően nincs baja! Ha nincs a komfortzónát és a kényelmet sértő esetek tömege. 

- Négy hónapot vártam, hogy a térgyem megmüccsék!

- Csak tömik a gyerek fejit, aztán mégsem tud mást csak mobilozni.

- Gyünnek a retkes arabok Micike! Meg fognak minket erőszakolni!

- Rohadt BKV milyen drága aztán nem merek leüni, me' valami retket kapok tőle.

- Főnök! Csak hónap megyek dógozni, mert hat órája áll a vonat Bátonyterenye előtt, de nem engednek leszállni!

Persze lehet röhögni a társadalmi viszonyok eme torz tükrén, de lássuk be legfőbb gondunk gyakran csak annyi, hogy megvehetem, vagy sem azt a tetves "ájfont" (cipőt, kocsit, fülbevalót, KENYERET, ZSÍRT, LISZTET) vagy sem? Kapok orvosi ellátást, degenerált lesz a gyerekem, túléli az anyám, vagy sem. 

Persze lehet ezt színezni, de ha önmagunknak hazudozunk, akkor másnak már minek? 

A pofátlan realitás itt nem sajtó és médiaszabadság, a jog előtti egyenlőség néha zavarba ejtő kérdései körül forog, csak szimplán annyiról, hogy most akkor jól élünk, vagy sem? Ha mélyen belekotrunk egy borsodi, hevesi, vagy szabolcsi ember életének állóvízébe, egyfelől tuti, hogy fogalma sincs róla ki az a Mészáros, de arról sincs, hogy kicsoda teszem azt Karácsony Gergely. Ha felkeltesz egy budapesti értelmiségit, hogy nevezzen meg pár alapvető szabadságjogot (élethez, szabadsághoz, valláshoz, tanuláshoz, véleményhez, élelemhez, munkához, stb.), , lehet, hogy zavart okfejtésbe fog kezdeni valami izéről mert nincs képben a dolgok valós súlyával.

Az átlagember vidéken annyit tud, hogy van közmunka, amit Orbán adott és a cigányok dolgoznak! (pardon a sértő kifejezésért ezt nem én mondom, hanem a köz népe). Azt is tudja, vagy tudni véli, hogy közétkeztetés jobb, több gyerek kap enni, a gyermekes családok több lét kapnak, (a látszat szerint) kisebb az adó... Azt is tudja, hogy az emútnycévben a szocik elloptak mindent ami nem volt leragasztva a mostaniak meg nem, mert nincs róla szó a TV-ben és amikor nézi is, azt hallja, hogy őt épp megvédik, mert gyünnek a mocskos arabok, akik majd jól bezárják a templomokat, és megerőszakolják és lefejezik a népeket, csak más sorrendben és a Sargentini is a népeket támadja, mert azt akarja, hogy a migráncsok idejöjjenek... 

És igen. a fenti felsorolásban észrevetted mikor rámutattam, hogy "honnan" tudja? 

Igen! A TV azt mondta... 

És miért nem érdekli, hogy mit mond még a TV?

Mert az alapvető szabadságjogok, az ország gazdasági helyzete, a közmunka tarthatatlan valósága, a közbeszerzések kegyetlen pénzügyi machinációi, sokkal összetettebb gondolkodást, alapvető társadalmi felelősséget és személyes tudást igényelnek, mint érteni, teszem azt, hogy a migránsok mindenkit megbasznak!

Magyarországon nincs olyan, hogy személyes felelősség. Nincs olyan, hogy társadalmi önkontroll! Mindenki hisz valami rettenet valóságban, ami ránehezedik a legfőbb értékrendre, ami ma szimplán annyi: MI JÓ NEKEM?"

Rendszerváltás? Kormányváltás?

Közhelyek az aprópénzre, amiről politikai pénztáros kisasszonyok locsognak egy tribünről március 15, vagy Október 23 kapcsán, középszerűen legyintve azon alapvető emberi jogokra, amik miatt voltaképp lemásztunk a fáról! Az átlagember nem szereti, hogy lop a kormány, de bármikor okosba szerel kocsit, számla nélkül ad el sárgabarackot. A népek nem szeretik, hogy satnyul az oktatás, vagy romlik az egészségügy, ugyanakkor nem figyelnek a gyerekre, nem nézik a leckét, nem motiválják a kölyköt és lehülyézik az orvost, kibeszélik a professzort, megbélyegzik a sebészt, aki borítékot kap, mert húsz évnyi tanulás után a közalkalmazotti bértábla szerint kevesebb a bére, mint egy kőművesnek a versenyszférában.

Te aki idáig értél az olvasásban (kevesen vagytok) meg tudnád mondani, hogy mit akarsz? De konkrétan! És aztán elmondanád, hogy mit vagy hajlandó megtenni érte? Ne adj isten el tudnád mondani, hogy miként lehetne megcsinálni?

Tudom nagy kérdés, és olyasmit boncolgatok, amiről, sommásan meg is mondhatod a véleményed, amire az összes alapvető szabadságjogból (a vélemény szabadsága) a leginkább épít a magyar társadalom. "me' a szólásszabadság az jár...". 

Nézem a nővéreket, tanárokat, katonákat, rendőröket, tűzoltókat, közalkalmazottakat. Jelenleg nyolcszáznegyvenezren vannak! Igen! Jól olvasod. Majd egymillió ember, akik az állam alkalmazásában állnak, azzal a közel háromszázezer emberrel, akik meg közmunkásként léteznek. Ez a mai szavazópolgárok hatoda! A mindenkori urnákhoz járuló szavazók harmada...

Kapisgálod? Vagy elemezzem még, hogy épp hol állsz a cerkához képest? Vagy kibontsam még érthetőbben, hogy miért állsz ott? 

Összességében elmondható, hogy ez a cikk nem szólt semmiről, amire azt mondhatnád, hogy előbbre visz. Hiszen "csak" annyit mondtam el, hogy az értelmiség sem ismeri az alapvető szabadságjogokat, a migránsoktól könnyebb félni, mint érteni, hogy a vizes vb költségvetésének és most a Puskásnak a kétharmadát ellopták. "Csak" annyit mondtam, hogy felelősen élni néha csak annyi, hogy nem hagyom, hogy ellopják a gyerekem jövőjét egy telefonért cserébe, és a szólásszabadság sem annyi, hogy "Shepherd menj az anyádba", hanem az, hogy megkérdezed a képviselőd, hogy "mikor engedtem meg, hogy Audit vegyél az én adómból?" 

Szóval összegezve! Az ami hiányzik az embereknek egy olyan alternatíva, amiben óránként úgy lehet ötezer forintot keresni, hogy közben az arabok nem állnak a határon, az EU kussol, a multik elhúznak a penetrába, adózás nélkül lehet működtetni az oktatást és az egészségügyet...

Tudod mi a vicc?

Nem keresel ötezret óránként, nem akarnak idejönni az arabok, az Eu egyre hangosabban mondja, hogy meglopnak, a multik egyre többen vannak, az adó kegyetlen magas, mégsem működik se az oktatás, se az egészségügy.

És a többség szerint ez így jó!

Nem mert jó, hanem azért jó, mert nincs jobb...

És nem is lehet.

Mert képtelenség.

Mert nem lehet olyan Magyarországot építeni, ahol tisztességesek a képviselők, melegszívűek a kormánytagok, értékteremtők a miniszterek, gondoskodók a közhivatalok, emberségesek a kormányzati szervek. 

Nem mert ehhez érteni kéne az alapvető szabadságjogokat, tudni kéne számolni, érteni kellene a mindennapok rettenet valóságát és felelősen kellene létezni. Nem! Azért mert... izé.. Mert mi jobban tudjuk! Mindenkinél!

Ha pedig egy hozzám hasonló savat csepegtet a szemedbe, miszerint: Orbán és a Fidesz nem más, mint a mai magyar lelkület komor realitása, akkor vagy megsértődsz, vagy duzzogsz, vagy bőszen helyeselve másra mutogatsz!

Így, bár tagadjuk, azt kapjuk, akik vagyunk. Orbánt.

És ha jön valaki, aki meg mer álmodni egy jobb világot, egy jobb Magyarországot, akkor azt vagy lehülyézzük, vagy semmibe vesszük, vagy nem értjük meg. De leginkább úgy tekintünk rá, mint valami gusztustalan bogárra, ami most mászott elő a pincefalból. 

De sebaj! Minden rendben van! Hiszen Szentgotthárdtól, Záhonyig és Esztergomtól, Mohácsig ki van táblázva: "Magyarország Jobban teljesít".

Aha.. a répától meg fütyülni lehet! 

 

ui: Bocs ha megsértettelek. Akinek nem inge, az nem vegye magára. A többség meg úgyis elmondja miért nincs igazam. :)

A képet a netről loptam. Ha sérti valaki jogait kérem jelentsen fel... 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://shepherdszerint.blog.hu/api/trackback/id/tr5314356657

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása