Úgy vélem április végére vége lesz a járványnak! Fogadjunk!

unnamed.jpgAmit most olvasol az azt a gondolkodást fogja neked megmutatni, ahogy a világ vezető pénzügyi és politikai elitje gondolkodik és döntéseit meghozza.

Ha nem megy a spakulatív gondolkodás ne olvasd el. :D 

1. Ha képes vagy elfogadni, hogy a világot a pénz határozza meg, akkor képes vagy elfogadni, hogy minden a politikai, gazdasági elit által meghozott döntés alapvető célja: a pénz megszerzése, szaporitása, értékének megőrzése.

2. Ha az 1. pont számodra logikus, akkor az is logikus, hogy a jelenlegi járvány leállítja a gazdaságot a világban, ami pedig a pénz forrása. Ha a pénz forrása elapad, akkor az ellentmond a pénz szerzésének, szaporításának és értékmegörzésének. 

3. Ha elfogadod, hogy termelés és pénz nélkül a társadalmi biztonság kerül veszélybe, akkor logikusan az következik, hogy a pénz megszerzése, szaporítása, és értékének megőrzése, a társadalmi stabilitás alapja. 

4. Ha elfogadod, hogy a krízis legyőzésébe vetett hit az egyén a közösség és a társadalom tartalékainak mennyiségétől függ, akkor elfogadod, hogy egy gazdag társadalom tagjai könnyebben elhiszik, hogy a krízis legyőzhető. 

5. Ha a fentieket elfogadod, akkor elfogadod, hogy a társadalom tartalékai jelentik a társadalom hitét abban, hogy a krízis megoldódik. Ennek alapján logikus, hogy ha kevés a tartalék kicsiny a hit, ha sok a tartalék nagy a hit. Azaz ha sok pénz van, akkor hiszel a megoldásban, ha kevés a pénz, akkor kevésbé hiszel benne. 

6. Ha elfogadjuk, hogy a hit biztonságérzetet ad, akkor logikusan feltételezhetjük, hogy a társadalom tartalékaiba, azaz a társadalom pénzébe vetett hit maga a stabilitás. 

7. Ha a fentiek alapján elfogadod, hogy a pénz a stabilitás, akkor logikusan arra következtethetünk, hogy a termelés a stabilitás, ami logikusan azt jelenti, hogy a járvány által okozott gazdasági károk lerombolják a társadalmi stabilitást. 

8. Ha a járvány halálozása belesimítható egy létező mintába, akkor a járvány áldozatainak egy jelentős hányada más, már ismert betegséggel elfedhető. Ezen logika mentén, ha egy járvány nem okoz tömeges és koordinálhatatlan, minden társadalmi szegmenst érintő pusztítást, akkor annak következményeit el lehet fedni. 

9. Ha elfogadjuk, hogy a Covid 19 olyan járvány, ami ugyan súlyosan fertőz, ugyanakkor a társadalomnak "csak" egy részét fenyegeti halálos kimenettel, akkor logikusan feltételezhető, hogy épp ezért elfedhető, belesimítható más, már ismert betegségek következményeibe. 

10. Ha elfogadjuk, hogy a világ vezetői tudják, hogy a társadalmi stabilitás és hit a termelésen múlik, azaz a pénzen, és tudják, hogy egy járvány, ami válságot okoz elfedhető, akkor logikusan arra kell gondolnunk, hogy a politikai, gazdasági elit törekedni fog a pénzügyi, azaz a társadalmi stabilitás érdekében élni ezzel a lehetőséggel.

11. Ha egy társadalom politikai, gazdasági elitjének hatása van a társadalom komplex és teljes informálását befolyásolni - mert birtokában van minden hírforrás és hírközlési rendszer, akkor logikusan feltételezhető, hogy az információk révén a gazdasági és ezzel a társadalmi stabilitás érdekében, a járvány hatásait elfedik és ezt kommunikációs eszközökkel - a társadalmi és gazdasági stabilitás érdekében - igazolják. 

12. Ha elfogadjuk, hogy a politikai, gazdasági rendszerek egymással kommunikálnak, mert ez a stabilitás alapja, akkor logikusan feltételezhetjük, hogy a politikai és gazdasági elit a mintarendszert a tapasztalatok alapján lemásolhatja. 

 

Hír: Kína egyik napról a másikra "legyőzte" a vírust, április 15-re már gazdasági növekedést jósol, jelenleg már Kína adja a világ egészségügyi védekezésének motorját, miközben a kínai pénzpiacok már növekedést mutatnak.

:)

 Persze mindez csak spekuláció. :D :D :D

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://shepherdszerint.blog.hu/api/trackback/id/tr715569122

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása