Oké! Elmondom miért nincs diktatúra!

Kapcsolódó kép

Induljunk ki a nagy szóból! A vezérlő főnévből!

KORRUPCIÓ!

Így! Csupa nagybetűvel, hogy látható legyen, mint valami vállalhatatlan tetoválás.

Az a sötét valóság, hogy ez egy tünet! Egy jel!

Nem foglalkozol a szüleid egészségével, a gyereked oktatásával, a környezettel, a hajléktalanok életével, a rászorulók problémáival.. ( És a sor pont végtelen hosszú!)

És akkor még te beszélsz demokráciáról, meg elnyomásról? Te kiabálod, hogy "diktatúra van"? 

Élhetetlen és erkölcstelen milliók vannak, akik mellett a kórházak összedőlhetnek, a tanárok földönfutóvá válhatnak, a hajléktalanokat bebörtönözhetik, felszámolhatják a jog előtti egyenlőséget, és a szabad sajtót! Csak neki jó legyen épp abban a percben.

Értsd már meg!

A gyerekeinket külföldre zavarjuk, hogy ne kelljen szembenézni önmagunk képtelen és felfoghatatlan tehetetlenségével, mert könnyebb egy Facebook posztban fecsegni arról, hogy mi nem megy, mint arról, hogy mit lennénk képesek megtenni!

A világ legszebb álmait a tömegek félresöprik azzal a szóval: utópia! 

Kopernikusz, Galilei, Newton, Einstein...
Soroljam?
Semmelweis, Jedlik, Bólyai... 

Koruk meg nem értett zsenijei a társadalom perifériáját is megjárták, mert a kritika és a hazug tömegdinamika képtelen elfogadni önmaga gigászi ostobaságát. 

A demokrácia pontosan úgy sorvad el, mint az őserdők. A korrupció olyan, mint a szmog! Utáljuk, de megtanultunk benne élni. Aztán, ha egy nap elfogy a levegő, akkor már hiába akarsz fát ültetni! 

A korrupció jel. A diktatúra állapot. 

A korrupció a társadalom hanyatló értékrendjének egyik alapvető következménye! A diktatúra az a megsemmisülés amikor a korrupció már nem szabadon elítélhető helytelen magatartásforma, hanem maga a rendszer! Ma ez még nem áll fenn!  

El kéne végre fogadni: - Minden azon az egy fán múlik, amit nem védesz meg. Minden azon az egy ügyön, eszmén múlik, amit nem karolsz fel, nem mentesz meg!

Ma még a gyereked küldöd inkább el, semmint társakat keresve megvédd és kreálj neki egy új létezést, hiszen egyszerűbb kimondani azt, hogy nem lehet, semmint legalább megpróbálkozz vele! Holnap meg a szüleid temeted majd el, mert egyszerűbb sírt ásni, mint kórházat építeni!

Azt hiszed, hogy a többségnek ma rossz? 

Ma a többség azt sem tudja, hogy mi lenne neki a jó! Ez itt a legfőbb probléma!

Elvesztett jogokról beszélni valakinek, aki azt sem tudta, hogy léteznek jogai, elég sajátos felfogás. 

Ma olyanok az emberek, mint egy hajótörött. aki előtt csak ködös és végtelen víz van. Valami megfoghatatlan nagy semmi, amin egyszer csak áttűnik egy sziget karistolható szürke létezése, aminek partjaira egy "Magyarország Jobban Teljesít" táblát tettek a megfontolt kalózok. Ahol amúgy épp csak vegetálva lehet létezni, de senki sem fog elúszni mellette, mert hátha kicsivel odább ott egy egész kontinens!
Ma a Fidesz fix és realizálható valóság a kiszámíthatatlan és teljesen homályos politikai lehetőségek tengerében! 
És lássuk be irgalmatlan nehéz tutajt ácsolni és továbbúszni úgy, hogy ázol a tengerben, nyeled a sós vizet és kapaszkodik beléd egy fuldokló. Pusztán azért, mert sejted, hogy van jobb hely is. 
Tudod milyen kevés ember képes erre?

Ugyanakkor van pár millió hajótörött, aki nem mer továbbúszni, mert épp elég neki ez a komolytalan sziget és a röhécselő pár tucat kalóz, akik ugyan tréningruhában járnak koszorúzni, meg magánrepülővel focimeccsre, de tudják, hogy a szigetet a rengeteg hajótörött nem meri majd irányítani, mert túl hálásak az alamizsnáért! 

Szóval nincs diktatúra.

Mert amikor feladod minden emberi alapelved, hátat fordítasz a szüleidnek, a gyerekeidnek, vagy bárkinek, aki épp a közeledben van, a diktatúrára nincs is szükség. 

Orbán Viktornak egyszerűen semmi szüksége arra, hogy diktátorkodjon.

Ugyanis ha magadtól mész a gyapotföldre és kéred az ostort az nem rabszolgaság!

Ha pedig ezt az állapotot jogosnak tekinted, vagy maximum annyira berzenkedsz, hogy azt mond: - "Nem lehet jobbá tenni, mert képtelenség!" - akkor meg ne sírj, hogy ez diktatúra! Hiszen te mondtad: - Úgy sem lehet jobbat csinálni! Mert olyan nincs!" - igaz neki se álltál! 

Ez ilyen szimpla ügy.

És ez lehet durva, vagy sértő, de sajnos teljesen igaz!

 

Juhász Zoli - Shepherd

ui: Igen! Tudom! Ostobaságokat beszélek. Rosszul látom! Tévedek. 

A bejegyzés trackback címe:

https://shepherdszerint.blog.hu/api/trackback/id/tr5514372629

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása