Én ezt a beszédet mondtam volna tegnap! - Shepherd

zpuktkqturbxy9imdexmdfhztfim2m5mmfjodgyzdeynddhngnmnjk2os5qcgvnkpudas0c3s0ucm0lrjmfzqmuzqg8.jpgNem ők nyertek!

Mi vesztettünk.

De nem a tartásunkat, az elveinket, a hitünket, vagy a büszkeségünket vesztettük el, csak egy választást, ami azt célozza, hogy feladjuk örökre azt az eszmét, amit a világ Magyarországnak ismer.

Azt mondja Orbán Viktor, hogy senkik vagyunk.

Könnyű azt mondani egy emberre, hogy senki. Könnyű megbélyegezni, mert éhes, vagy rongyos, pellengérre állítani, mert kétségei vannak és bizonytalan. Könnyű senkinek nevezni a nincstelent, aki nem érti a világot, mert az élete nem arról szól, miként lehet más, vagy jobb, miként lehetne több, vagy értékesebb, csak arról, hogy miként lakik jól.

Mindennapjaimban én nem senkikkel dolgozom, hanem emberekkel. Hús vér valóságban létező apákkal, szeretetet adó anyákkal, merengő nagyapákkal és emlékező nagymamákkal.

Nekem ők nem senkik, hanem hősök.

Emberek, akik kapaszkodnak, ha van mibe, családok, akik egyszerre lépnek, ha van út, van remény, van cél.

Lajos, és Piroska, akik izom-szakítva építik újjá úgy az életüket, hogy minden nap csak egy darabot kapnak a nagy kirakóból, minden nap meg kell verekedniük az irigységgel és a közönnyel és minden nap harcba kell szállniuk a saját álmaikért, de mára állnak a vár falai, erősek az alapok és a reményt felváltottal a bizakodás, mert felépült egy hihetetlen családi gazdaság. Vagy ott van Zsolt és Edit. Akik munka mellett szervezik százötven ember mindennapjait! Munkát teremtenek, értéket közvetítenek és kezük nyomán a szikkadt föld megnyílik a mindennapok kis emberének és étel terem a kopár kertek helyén. Mintát mutatnak, és elől menve tárják fel azokat a lehetőségeket, amik mindenki előtt ott vannak, de amit megfogni ma már nem csak lehetőség, de bátorság kérdése is! De ott van Attila, és Ági, akik a nyomor gödréből munkával és verítékkel másztak fel az emberi értékteremtés csúcsára, és ahol ők járnak zöldbe borul minden, a terméketlen föld életet adva szolgál…

Folytathatnám a sort. Mesélhetnék emberekről, családokról, álmokról és reményekről…

Ők az én hőseim.

És ha nekik sikerült, nektek is sikerülhet!

Két lehetőség áll előttünk! Kettő és nem több.

Elfogadjuk a rendszer urainak parancsát és belesimulva a senkiségbe szolgálunk, hallgatagon eladva a gyerekeink jövőjét, vagy…

…vagy itt és most elkezdünk mindent újra felépíteni.

Erőt merítünk a reménykedő milliókból, akik ránk várva éhezik a megoldásokat. Erőt merítünk a szüleinkből és nem hagyjuk, hogy magányosan haljanak meg egy szürke börtönre emlékeztető kórházban. És erőt merítünk a gyerekeinkből, akik ránk tekintenek, mert a szemükben mi vagyunk az erő, a cselekvés, a gondolat és a biztonság!

Nem kell vért ontani, de fel kell emelni a fejünket! Nincs szükségünk az erőszakra, de erőt kell mutatnunk! Nincs szükség a hazug reményre, de célokat kell kitűznünk és jéghideg profizmussal kell terveket alkotnunk.

Alakítsuk át a gazdaságot, a szociális szférát, az oktatást. Változtassuk meg az ipart, a mezőgazdaságot, az energiaszektort. Nyúljunk bele a törvényhozásba, követeljük a jog előtti egyenlőséget, álljunk ki az alapvető emberi jogok mellett!

Nem vagyunk senkik.

Mi vagyunk a NÉP! Mi vagyunk a demokrácia Alfája és Omegája. Mi vagyunk az ország lelke és lelkiismerete. Mi vagyunk a tömeg, az akarat, az erő, a kényszer.

Semmi másra nincs szükség, csak közösségekre, összefogásra, szakmailag megalapozott és közérthető irányelvekre és olyan emberekre, akikről tudjuk, hogy mindennapjaik alapvetése a köz szolgálata és az értékteremtés.

Ma még senkinek neveznek benneteket, holnap már tudatos polgárnak, holnapután rendszerváltónak!

Keressük egymást!

Tervezzünk és dolgozzunk együtt.

Építsünk egy jobb egy élhetőbb országot!

Én készen állok! 

 

 

 (A fentiek egy vázlat. 3 percnyi szöveg. amolyan kedvcsináló.) 

Kép: Blik.hu

 

A bejegyzés trackback címe:

https://shepherdszerint.blog.hu/api/trackback/id/tr1613836656

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Aranyoskislány 2019.03.31. 10:06:54

Jobban járna Magyarország ha tényleg ilyen felszólalók lennének.De ezt nem Juhász Zoltán írta, hanem egy arra hasonlító okostojás, vagy egy politikus.De ha Juhász Zoltán politikussá válik , már ilyen objektívebb világképet rakna elénk, szemben azzal az önmarcangoló,teljes szívéből író, a hazájáról soha le nem mondó, meg nem alkuvó, zárkózott alakkal akit megismertünk benne.

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása