Ott voltam a Mindenki Magyarországa Mozgalom nyitányán

Megpróbálok rövid, összegző áttekintést adni.

Röviden

- Érkezés
- Ruhatár
- Üdítő
- Pacsi egy rakat emberrel
- Mozgalmi beszédek
- Taps
- Pacsi
- Ruhatár

Bővebben

Egy szálloda az egy szálloda. Hűvös előtér, mosolygós fogadás, névsorban keresgélés, egy szia Shepherd, szeretem az írásaid felkiáltás, majd a ruhatár... Semmi extra vagy különleges. A terem az előtér végében, odabenn félezer szék.

Jattolok Herczeg Zolival, Magyar Gyurival, Hadházy Ákossal, Dömsödi Gáborral. Bemutatkozom Havas Henriknek, aki a bemutatkozás után sem fogja tudni ki vagyok, üdvözlöm a NYOMTASS TE IS csapatát, pár tucat MMM és/vagy Hadházy és/vagy civil aktivistát, meg aki odajön, hogy ismer és akiről - szégyenlem - de nem tudom, hogy kicsoda. 

Igyekszem mosolyogni, bár nem szoktam, nem szeretek és nem is nagyon tudok. 

Jönnek az emberek. Kicsik és nagyok, nők, férfiak... Színes kaleidoszkópja azoknak akik most az egyszer még hinni akarnak valamiben. Vélemények, gondolatok, de csak pianóban, mert mindenki azt a pillanatot várja, amikor elhangzik az új szó, az új eszme, az új mentsvár. Politikáról szinte szó sincs, én magam legalább is nem beszéltem senkivel, aki szidta volna Orbánt, vagy a rendszert!

Pincérek járnak fel és alá. Nő a tömeg, erősödik a zaj, fokozódik a várakozás, majd a fények elhalkulnak és HIMNUSZ.

 

Hadházy Ákos

Elemezte, hogy 450.000 ember írta alá az európai ügyészséghez. Sokan dolgoznak. Sokan tesznek. Sokan értik! A korrupció rossz, a korrupció nem vezet sehova. Kell az összefogás. Fontos, hogy értsük meg, hogy a sok a munka. Sok a teendő! Nagy a felelősség. 
Gyakran tapsolunk, mert amit mond érthető, világos és igaz. 
Ákos jó ember ezt senki sem vonhatja kétségbe.

 

Lukácsi Katalin röviden értékelt.

Hidakat kell építenünk egymáshoz. Fel kell ismerni egymás értékeit, meg kell tapasztalni azt, hogy sokféleségünkben is vannak dolgok, amik azonosak és amik összekötnek bennünket.
4000 tag regisztrált eddig a Kossuth körökbe, 600 településről, 19 megyéből.
Üdítően okos. 
Hangja kicsit nazális, érezni az evangélium erejét a szavaiban. 
Katit komolyan vesszük, értjük, szeretjük, megtapsoljuk. Egy értékes nő a férfiak által elrontott világban!

 

Marki Zay Péter a félénk vezető

Elfogódott és izgatott. Szinte elfulladva beszél. Hódmezővásárhely jobb hely lett, több a beruházás, szépen halad, épp felszámolják a korrupciót. Aztán tovább lép és a világot, benne Magyarországot tekintve mutatja hol a helye egy európai népnek, egy európai nemzetnek, akkor, amikor a nemzet fogalma mára kiüresedett. Rámutat, hogy fontos, hogy hazatérjenek a külföldre kivándoroltak és itthon vállaljanak családot. Kérdést intéz a felelős és képességgel rendelkező emberekhez: - Hol vannak, miért nem teszik a dolgukat? 
Péter népszerű
Pétert szeretik.
Péter vastapsot kap.
Péter ikon lett, ami lassan agyonnyomja ezt a kitűnő és jóravaló embert.

 

És akkor az én rövid gondolataim

Hánynom kellett az ütemes, színházi tapstól, amit a vendégek adtak, mintegy visszatapsolva a beszédeket. Értem én, hogy kell az elismerés, de tegyük már ezt méltósággal. Ezek az emberek nem Sztálin, Rákosi vagy Orbán lelkiségével rendelkeznek (remélem). Ez a szervilis tapsorkán egyszerűen az egészet hiteltelenítette, mert a nézők értékrendjét tükrözte! Értelmes emberek vannak a színpadon erre a nézőkről derül ki, hogy... 

Munkaholistaként terveket várok. Ezt elővesszük, felmérjük, megcsináljuk, átadjuk! A gyűjtsünk aláírásokat, és fokozzuk a cselekvést azzal, hogy beszéljünk a fokozásról, nem munkaprogram! A Kossuth körök meg pláne nem az. Volt már ilyen, csak azt Polgári köröknek hívták. Örök elégedetlenként várom a percet, hogy egyszer megszólítsák a bennem élő szakembert, hogy kellek, vagy sem. Most sem kaptam erre felkérést (félre ne értsük, nem személyes felkérést várok - Isten ments! - csak jelet, hogy a hozzám hasonlóknak is van itt helye). a mozgalom - megítélésem szerint - politikusokat keres, kreál, épít és ehhez aktivistát keres, kreál, épít. Egyszer majd nyilván lesz szakmai fórum is. Tíz éve várok, talán lesz egyszer egy ilyen csapat is.

Szeretem a HIMNUSZT! De... Túl sokan, túl sokszor használjuk! Le kéne róla szokni, mert pont annyira kinyírjuk, mint a nemzet fogalmát. Adjatok Chopint! 

ÉRTEM, hogy ez nem politikai párt! Nem ad politikai eszmét, mondanivalót, célt, koncepciót, vagy irányt. Össze akar fogni! Remek! Most az a kérdésem, hogy kit és kivel? A színpadon kimondott összefogás és a valóságban látható MINDENKI KÜLÖN JELÖLTET ÁLLÍT AZ ELLENZÉKI PÁRTOKBÓL, azt mutatja, hogy az ellenzéki összefogás egy gigantikus átverés. Maradunk mi emberek. Azaz MINKET KELL MEGSZÓLÍTANI! 

Ha még egyszer azt hallom Marki Zay Pétertől, hogy szüljünk sok gyereket, egyike leszek azoknak, akik ott fognak ennek a mozgalomnak ártani, ahol csak lehet! Tisztellek Péter de ezt ne! 

MINDEN NAGYRABECSÜLÉSEM AZ AKTIVISTÁKÉ! Csodás munkát végeznek, lelkem minden kicsiny porcikája alázattal hajol meg a munkátok előtt.

 

Összegezve!

A látszat szerint ez egy konzervatív mozgalom. Erős vallási és erkölcsi alapokkal, kicsit homályos liberális értékekkel, leheletnyi szociális érzékenységgel és kevés szakmaisággal. Ez itt - a látszat szerin - egy új Fidesz alapítása, amivel nem akarok ellenkezni (mert mi haszna ha megteszem?), végül is a régi Fideszben voltak értékek, amit sokan vallottak maguknak, csak... Hiába sok a Bibliai idézet, ha kevés a szamaritánus. 

Igazság szerint nincsenek illúzióim. Pontosan tudom mi történik. És ez nem a színpadon álló jó embereken múlik, hanem azokon akik tapsolnak. Egy nép akkor tud felemelkedni, ha az egyén képes önmagán felülemelkedni. Ha ez nem megy, akkor mindegy ki van a színpadon, mindegy ki mennyit dolgozik a terepen. Amikor felcsattan a taps kiderül, hogy a széksorokban emberek, vagy rikácsoló majmok ülnek-e?

 

Shepherd

A bejegyzés trackback címe:

https://shepherdszerint.blog.hu/api/trackback/id/tr1314653699

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Laszlo Mezei 2019.02.25. 17:42:17

Nem mosojgo ur. En eddig lajkoltam a neten az osszes posztjat.Kerdezem ,mit er el vele?

Ellenben on kritizalja ezt a tarsulast.Szerintem tobbet fognak tenni,az on bejegyzeseinel.

Es sajnos ez az irasa,az on szimpatiajat,is veszelyezteti.

véva 2019.02.25. 19:03:05

Kedves Pásztor, nyáj nélkül nem megy...amikor látod a baj okát és van képességed orvosolni, cselekedj! De ne legyenek illúzióid! Majdnem semmi nem változott az emberek fejében...szükség van a megfelelő számú feleszmélt emberre, és úgy gondolom, nagyon távol vagyunk még...elgondolkodtató cikket olvastam a Szalonnán nemrég, idelinkelem neked, hátha segít valamit...a kommentek különlegesen érdekesek...ölellek <3...kolozsvaros.com/2019/02/21/kerem-szepen-magyarazzak-el-nekem-mi-a-nyavalyakorsag-tisztelnivalot-talalnak-a-level-cimzettjeiben/

KormányiZsolt · http://aradjfolyo.blogspot.hu/ 2019.02.28. 11:48:32

Aki még mindig ezekkel az 'ellenzéki' pártokkal akar összefogósdit játszani, az szerintem szinte reménytelen.

Jóreménység 2019.02.28. 14:08:31

@Laszlo Mezei: Szerintem meg jól átlátja a dolgokat. Most kell nekünk szavazóknak még egy gittegylet?

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása